Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

9. díl StarDance plný smíchu, emocí i napětí: Známe finálovou trojici!

9. prosince 2023 | 19:52

Semifinálové kolo bylo plné povedených tanců, smíchu a humoru. Nechybělo však ani napětí. O postup do finále se utkaly čtyři páry, někdo však musel z kola ven. Který soutěžní pár skončil těsně před branami finále?

 

Semifinálové kolo otevřelo taneční duo Mensa Boys, které předvedlo street dance. Porotu jsme mohli vidět v původní sestavě, tedy Tatianu Drexler, Richarda Genzera a Zdeňka Chlopčíka. Čtyři taneční páry v tento večer předvedly valčík, tango, paso doble, sambu, rumbu a waltz. 

VIDEO: StarDance 2023 – jak se tvoří taneční kostýmy?

Video se připravuje ...
StarDance 2023 - Jak se tvoří taneční kostýmy? • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Hodnocení poroty

Devátý taneční večer odstartovala dvojice Iva Kubelková a Martin Prágr. Jejich prvním tancem byl valčík, který porota označila za velmi povedený, a až na dvě malé výtky komplimenty nešetřila. Za první tanec získal pár krásných 27 bodů. Jejich druhým tancem bylo paso doble, které bylo dějově propojené s jejich prvním tancem. Také toto vystoupení porota ocenila, měla však výtky. Podle Zdeňka Chlopčíka byla Iva hodně tvrdá a tanci něco chybělo. Taneční pár získal za vystoupení tři osmičky.

Autor: Blesk:Foto CNC: Marek Pátek, Martin Hykl, Pavel Machan

Vavřinec Hradilek se svou taneční partnerkou Kateřinou Bartuněk Hrstkovou jako první zatančil dynamické tango. Nebáli se akrobatických prvků, které ocenila také porota. Podle Tatiany Drexler šlo o nejlepší Hradilkův tanec. Souhlasil také zbytek poroty. "To držení těla bylo skvělé. Já jsem měl sto chutí se tě chytnout taky," vtipkoval tradičně Richard Genzer. Jejich druhým tancem byla rumba, která dle slov poroty byla hezká, ale chyběl jí prožitek.

Jako další přišli na řadu Darija Pavlovičová a Dominik Vodička. Každé kolo porota mladou herečku velmi chválí a oceňuje její progres, jinak tomu nebylo ani tentokrát. "Bylo to překrásné," uvedl Zdeněk Chlopčík. Za valčík tak taneční pár získal 27 bodů. Ve druhém kole předvedli ohnivé paso doble, při kterém Darija ztratila trochu rovnováhu, přesto se taneční číslo porotě velmi líbilo.

Autor: Blesk:Foto CNC: Marek Pátek, Martin Hykl, Pavel Machan

Eva Adamczyková a Jakub Mazůch nejprve předvedli rytmickou sambu. Porota ocenila hlavně choreografii, která dle jejích slov byla velmi těžká, ale krásná. Jejich druhým tancem byl něžný waltz, který porotu uchvátil. "Vy prostě tančit umíte, to je celý," uvedl Richard Genzer, který dal tanečnímu páru desítku. Stejně je oznámkoval také Zdeněk Chlopčík.

Známe finálovou trojici

Diváci hlasovali hned dvakrát. Nejprve vybrali dva finalisty a v následném druhém hlasování vybrali třetí postupující pár. Rozhodování v rozstřelu tak padlo na Ivu Kubelkovou a Martina Prágra a na Vavřince Hradilka a Kateřinu Bartuněk Hrstkovou. Diváci nakonec rozhodli, že soutěž opustí Iva Kubelková a Martin Prágr. Jejich konec oplakaly hlavně dcery Ivy Kubelkové. Moderátorka veřejně poděkovala především svému manželovi a tanečnímu partnerovi Martinovi.

 

Autor: Aneta Valešová