Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nejvíc sexy muž planety pro letošní rok? V 57 letech se jím stala hvězda z Chirurgů

16. listopadu 2023 | 06:00

Každý rok zveřejňuje magazín People jméno nejvíce sexy muže planety. Kdo vystřídal herce Chrise Evanse, který se jím stal minulý rok? Charismatický Patrick Dempsey, který proslul postavou doktora Dereka Shepherda v seriálu Chirurgové nebo rolí Jacka ve snímku Dítě Bridget Jonesové.

Sedmapadesátiletý rodák z amerického Lewistonu téměř před dvaceti lety zazářil v seriálu Chirurgové, kde ztvárnil charismatického neurochirurga Dereka Shepherda, a rázem tak učaroval nejednomu dámskému srdci. A jde vidět, že jeho sex-appeal funguje i po letech. Právem se totiž stal nejvíc sexy mužem pro letošní rok. A jak na své vítězství reagoval? „Byl jsem úplně v šoku a pak jsem se začal smát, myslel jsem si, že to je vtip. Úplně jsem na ten titul zapomněl a nikdy mě ani nenapadlo, že bych ho někdy mohl získat,“ uvedl se smíchem. Často totiž končil na místech těsně za vítězem.

VIDEO: Páry, které se daly dohromady během natáčení.

Video se připravuje ...
Páry, které se daly dohromady během natáčení • VIDEO: Videohub

Na titul si musel nějakou chvilku počkat, ale vyplatilo se. „Jsem rád, že se to děje v tomto okamžiku mého života. Je hezké mít uznání a moje ego se určitě trochu nakoplo, ale dává mi to platformu, abych to využil k něčemu pozitivnímu,“ dodal. Měl tak nejspíš na mysli platformu Dempsey Center, kterou založil v roce 2008 na počest své maminky Amandy. Hlavním cílem Dempsey Center je pomáhat všem lidem trpícím rakovinou.

Své prvenství si tak charismatický herec užívá, ale je si vědom, že rok uteče jako voda a vystřídá ho zase někdo jiný. V minulosti se na prvním místě v žebříčku umístili například Paul Rudd, Michael B. Jordan, Idris Elba, David Beckham, Bradley Cooper nebo Ryan Reynolds. Úplně prvním vítězem se v roce 1985 stal Mel Gibson.

Autor: Aneta Valešová