Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Celebrity za mřížemi: Drogy, řízení v opilosti a zabití člověka

  • Hvězdy, které skončily za mřížemi.
    24. října 2023 | 06:00

    Mysleli jste si, že celebritám vždycky všechno projde? Ne vždy a už vůbec to neplatí před strážci zákona. Tito slavní lidé porušili zákon, a skončili za to dokonce ve vězení.

  • Lindsay Lohan

    Lindsay měla problémy opakovaně.
    Autor: Profimedia.cz

    Talentovaná americká herečka dnes žije spořádaný život a bouřlivá léta už má snad dávno za sebou. Během nich ale stihla nasekat spoustu průšvihů, a za některé z nich byla dokonce odsouzená. Lindsay v roce 2007 dostala tříletý podmíněný trest za řízení pod vlivem alkoholu a drog. Musela pravidelně docházet na protialkoholické testy a nosila monitorovací náramek, který zjišťoval přítomnost alkoholu v těle. Zákaz ale bohužel porušila, a tak skončila ve vazbě, kde strávila z původního trestu tří měsíců jen několik hodin. Za svou rebelskou éru byla ve vězení celkem třikrát, několikrát podstoupila odvykací kúru, má za sebou 35 dní domácího vězení a 67 dní veřejně prospěšných prací.

  • Paris Hilton

    Paris Hilton bývala problémová.
    Autor: Profimedia.cz

    Nejslavnější dědička hotelového impéria na světě a známá módní ikona letos vydala své paměti. V nich mimo jiné vypráví i o svém mládí, které bylo plné bujarých večírků, skandálů a trestných činů. Opakovaně totiž řídila v opilosti, za to skončila na 45 dní v žaláři. Rebelské období už je ale dávno pryč. Už několik let podniká, věnuje se hudbě a večírky vyměnila za rodinný život. Jejím manželem je podnikatel Carter Reum a na začátku roku jí náhradní matka porodila syna.

  • Reese Witherspoon

    Reese rozhodně není žádná něžná blondýnka.
    Autor: Profimedia.cz

    Herečka, která zazářila ve filmu Pravá blondýnka, působí jako ctnost sama. Za andělským vzhledem je ale pořádná rebelka. V roce 2013 bránila svého manžela, který řídil opilý. Nadýchal jedno a půl promile a i ona měla upito. Jednání policistů ji pořádně rozzuřilo. Neustále vystupovala z auta a bránila strážcům zákona ve výkonu práce. Padaly nadávky i výhrůžky. Na naléhání strážníků, aby si sedla v klidu do auta, reagovala: „Víte, kdo já jsem? Však se to dozvíte!“ Reese odvedli v poutech a dostala trest za výtržnost.

  • Wesley Snipes

    Legendární lovec upírů Blade měl potyčky se zákonem.
    Autor: Profimedia.cz

    Hrdina z akční trilogie Blade rozhodně není žádný chudák a díky rolím si vydělal pěkné jmění. Přestože vydělával miliony dolarů, tak se z nepochopitelných důvodů rozhodl neplatit daně. Státu dlužil asi 15 milionů dolarů a za tyto daňové úniky byl v roce 2008 odsouzen ke třem rokům za mřížemi. Přes všechny důkazy herec tvrdil, že je nevinný, a osočil úředníky z rasismu.

  • Dara Rolins

    Dara Rolins málem skončila za mřížemi.
    Autor: Profimedia.cz

    Jen taktak zpěvačka unikla žaláři poté, co zavinila smrt motocyklisty Jindřicha Rotrekla, když v roce 2010 svým vozem vjela do protisměru. Hrozilo jí za to až šest let ve vězení. Soud ji uznal vinnou a uložil jí trest: tříletou podmínku a zákaz řízení na tři roky. Pokud by zákaz porušila, odseděla by si 26 měsíců ve vězení. Proti rozsudku se zpěvačka odvolala a nakonec dostala mírnější trest. I to jí ale nakonec bylo prominuto, protože v roce 2013 dostala od prezidenta Václava Klause milost.

  • Jiří Schmitzer

    Jiří Schmitzer srazil chodce v opilosti.
    Autor: Profimedia.cz

    Za své hříchy z mládí tvrdě zaplatil. Ve svých sedmadvaceti letech skončil ve vězení poté, co na cestě z divadla způsobil dopravní nehodu, při které srazil chodce. Ten následkům zranění podlehl. Herec přitom usedl za volant opilý. Tehdy ho to stálo nejen odnětí svobody na 3 roky, ale i odcizení s otcem Jiřím Sovákem, ten ho kvůli incidentu vydědil. Nakonec byl propuštěn za dobré chování už v polovině trestu.

    Teprve nedávno pak vyšlo najevo, že ani jeho otec nejspíš neměl čisté svědomí, a podle některých záznamů StB se měl dopustit dokonce stejného činu. Měl totiž řídit opilý a srazit chodce u Mníšku pod Brdy a z místa ujet, aniž by poskytl první pomoc. Nikdy mu to nebylo prokázáno.

  • Paul McCartney

    Paul McCartney měl na letišti balíček marihuany.
    Autor: Profimedia.cz

    Člen legendární skupiny Beatles na návštěvu Tokia v roce 1980 rozhodně jen tak nezapomene. Zatkli ho totiž na letišti, protože u něj v kufru našli pytlík s marihuanou. A to předtím muzikant podepsal čestné prohlášení, že žádné drogy neužívá. Bez toho by totiž nedostal vízum. Hrozilo mu za to osm let vězení, nakonec ho ale na svobodu propustili už devátý den.

  • Heather Locklear

    Amanda měla problémy s alkoholem a agresivitou.
    Autor: Profimedia.cz

    Herečka, která proslula jako Amanda v seriálu Melrose Place, je známá recidivistka. Za mřížemi skončila v roce 2010 poté, co bourala autem a od nehody ujela. Byla totiž v tříleté podmínce za nebezpečné řízení vozidla. O pár let později se ocitla v poutech za to, že v opilosti pokousala svou školní lásku Chrise Heissera, s kterým znovu navázala kontakt. Napadla dokonce i policisty. Z ublížení na zdraví byla později obviněna i zdravotnicí, kterou napadla, když se jí snažila pomoct.

Autor: Štěpánka Bínová
Klíčová slova:  celebrity, vězení, alkohol, drogy, zabití
Diskuse ke článku
.