Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 60. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

24. září 2023 | 06:00

Stárnout s grácií. Pro mnohé otřepané klišé, avšak jen málokdo ho odráží a přibývajícími lety se nenechá – byť jen minimálně – rozhodit. Jednou z mála ze známých žen, které stárnou s naprostou přirozeností a lehkostí, je dnešní oslavenkyně, která sfoukne na dortu pomyslných šedesát svíček. A recept stojící za stále mladistvým vzhledem? Neřešit ho! Jak se nechala talentovaná herečka a zpěvačka několikrát slyšet... Přece jen se však najde několik věcí, díky kterým Yvetta neskutečně září.

Mnozí fanoušci Yvettu podezřívali z estetických úprav, přišlo jim nemožné, že herečka ve svém věku vypadá o několik let, ba dokonce o dekády mladší. Její vzhled nedá mnohým spát, plastický chirurg opravdu ale není tím, komu vděčí za svůj pěstěný vzhled.

Video rozhovor: Yvetta Blanarovičová: Heidi pro mě udělala to, co nikdo! 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Markéta Reinischová

Pozitivní mysl i přes nepřízeň osudu

Herečka a zpěvačka na svém Instagramu pravidelně sdílí svou maminku, ke které vždy vzhlížela. Je pro ni vzorem, autoritou, nebývalým životním parťákem a milující osobou. „Miluji tvůj humor, nadhled a pracovitost. Díky tobě jsem mohla jít za svým snem. Nikdy nic pro tebe nebylo problém. Nechalas mi svobodu a vždy stála při mně,“ napsala k jednomu z příspěvků o své mamince.

Zvládly spolu nemožné, prožily tolik těžké chvíle. Nejprve je opustil otec, známý proutník, který se celkem devětkrát oženil, jak se před lety svěřila v pořadu 13. komnata. Maminka tak zůstala na péči o tehdy dvanáctiletou Yvettu a její dva starší bratry – čtrnáctiletého Karola a sedmnáctiletého Alberta – sama. Osud je však o ně připravil. Karol, kterého mladší sestra zbožňovala, se věnoval parašutismu. Ten se mu však bohužel stal osudným, neotevřel se mu padák a tragicky zahynul. Rodinné tragédie tím ale nekončily. Nejstarší z dětí, bratr Albert, ve 38 letech prohrál boj s rakovinou.

I přes velmi nelehký osud si Yvetta drží pozitivní mysl. A právě maminka ji naučila, aby si ze všeho brala jen to dobré. Talentovaná umělkyně, která z minulých událostí vyšla jako silnější osoba, má dostatečně sil pomáhat i ostatním. Její srdeční záležitostí, která ji nabíjí, je pomoc znevýhodněným dětem. Nadací La Sophia roky podporuje rozvoj a vzdělávání umělecky a sportovně talentovaných dětí nejen z dětských domovů, ale i ze sociálně znevýhodněných rodin a dětí s mírnou formou handicapu.

Geny i ignorace věku

Své aktivity tak soustřeďuje na důležitější oblasti, než je vzhled. Avšak pozitivní mysl, a tedy zdravý duch jde ruku v ruce se svěžím, mladistvým vzhledem. Jak několikrát zmínila, stárneme už od narození, a věk vůbec neřeší. Na svém Instagramu potvrdila, že to má v rodině, po své šestaosmdesátileté mamince, která svůj věk taktéž ignoruje. Za mladistvý vzhled ale z části vděčí genům. „Babička téměř v devadesáti vypadala na sedmdesát, moje maminka v osmdesáti taky vypadá o dvacet let mladší,“ svěřila se v jednom z minulých rozhovorů pro Blesk.cz.

Aktivní pohyb

Také v rozhovoru sdělila, že stárneme každý podle toho, jací jsme. Myslí si, že vypadá mladistvě i vzhledem k tomu, že od velmi útlého dětství sportovala, dělala gymnastiku a balet. Yvetta je velmi aktivní a sportovně založený člověk. Nebrání se józe, plavání, často ale ráda tráví aktivní dovolené – chodí po horách, jezdí i na kole.

Nadvláda bílé

Dříve tmavé vlasy, které ji charakterizovaly, postupem času přebarvila na blond. Lesklou blond hřívou tak nyní přímo oplývá. To jde ruku v ruce s převážně bílým šatníkem. Bílá se u ní vyjímá na šatech, topech, košilích, neopouští ji ani v zimních měsících, kdy se mnozí halí právě do tlumených barev. Yvetta jde proti proudu a užívá si sněhově bílých roláků, prošívaných péřovek i béžových kožíšků.

Na to, jak jí to sluší, se podívejte do fotogalerie.

Autor: Žaneta Podlahová