Pondělí 23. září 2024
Svátek slaví Berta, zítra Jaromír
Polojasno 21°C

Podzimní trendy v kabelkách? Nosit se budou ty ve tvaru pytle nebo jezevčíka!

Video se připravuje ...
Trendy kabelky: Které budou vévodit podzimu?
VIDEO: Videoredakce ženských titulů
23. září 2024 | 06:00

Začátek podzimu je v plném proudu a my vám přinášíme další módní inspiraci ze světa zbrusu nových trendů. Tentokrát se zaměříme na atributy, které tolik milujeme. A ano, jsou to kabelky. Mají totiž privilegovanou moc změnit v cuku letu náladu celkového looku. Které se tedy budou v této sezoně přít o vaši pozornost? Na to jsme se zeptaly Agnieszky Farne, majitelky české značky kožených kabelek Mybelka.

I klasika podléhá trendům

Tento rok, co se trendů týče, je poměrně rozporuplný. Na jedné straně hraje do karet nadčasovým klasikám, ikonickým evergreenům, na straně druhé přicházejí zajímavé momenty v podobě exkluzivních barev, reliéfů či zajímavých detailů. Nejinak tomu bude i ve světě kabelek po dobu celého podzimu. Zavládnou tak modely, které důvěrně známe, avšak v poutavějším, zajímavějším provedení. Které vás potěší?

Cenu za praktičnost získává hobo bag

Pojme váš kosmetický arzenál, notebook, peněženku i krabičku s obědem. A vůbec další smrtelně důležité nezbytnosti, však to sama dobře znáte, že? Hlavně této opravdu velké kabelce nesoucí název „hobo“ vřele poděkujete, když u kasy zjistíte, že jste doma zase zapomněla svou látkovou tašku na nákup. A tenhle pocit je zkrátka k nezaplacení, protože není provinilejšího pocitu, než když musíte sáhnout po igelitové tašce, není-li zrovna k dispozici papírová verze.

Tento praktický model doporučuje na podzim i Agnieszka Farna, majitelka české značky kožených kabelek Mybelka. „Je ideální vzhledem k tomu, že vlastně nosíme více vrstev oblečení, jsme více zabalení, takže i ty větší kabelky vypadají s těmi vrstvami, které nosíme, lépe. Hobo kabelky, tedy velké oversized kabelky, které se nosí přes rameno, nemají úplně konkrétní tvar a někteří muži by je možná přirovnali k pytlům,“ vysvětlila s důvtipem zakladatelka české značky kabelek.

Pytle skutečně tyto kabelky příznačně připomínají, a pakliže padne vaše volba na cool odstíny v podobě červené, cihlové, khaki nebo hnědého semiše v kovbojské estetice, budou vystupovat v jinak jednoduchém outfitu jako skutečná ozdoba, výrazný solitér poutající pozornost.

Trendy v menších kabelkách

Velkým kabelkám budou však konkurovat i malé variace v podobě podlouhlých tvarů. Naproti tomuto trendu šel francouzský módní dům Alaïa, který již v jarní sezoně naservíroval trendy model nesoucí název Le Teckel (v překladu jezevčík, pozn. red.) a tak označení podlouhlého psíka není čistě náhodná. Kabelky navíc skutečně připomínají jeho obrys těla. Oproti hobo kabelkám mají pevný tvar a budou se objevovat v luxusním proplétaném reliéfu či naopak hladkém provedení, výjimky nebudou ani modely s kapsami à la „cargo bags“.

Jaké další trendy prozradila Agnieszka Farna? To se dozvíte v úvodním videu!

Na výběr těch nejhezčích kabelek z nových kolekcí se podívejte do galerie. 

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová