Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Za téměř 20 let snad nezestárla! Takhle to dnes sluší bývalé hvězdě Rodinných pout

16. září 2023 | 12:00

Psal se rok 2004, kdy se zrodil jeden z fenomenálních seriálů tehdejší doby nového milénia. Rodinná pouta založená na jednoduchých, leč poněkud dramatických příbězích postav zaujala davy diváků. S hlavními hrdiny, kteří řešili běžné, každodenní strasti, se totiž dokázali ztotožnit. Jednou z oblíbených hvězd byla herečka Zdeňka Žádníková-Volencová, která se díky seriálu dostala do většího povědomí diváků. Pamatujete si ještě, jakou roli v tomto fenoménu zastávala, a kde je jí dnes konec?

Stěžejní seriál, který sklízel ovace

Přes neuvěřitelných 1,6 milionu. Tolik diváků a divaček sledovalo bezmála každý díl první série Rodinných pout. Stěžejní seriál televize Prima tak sklízel nevídané ovace, značný pokles přinesla až změna názvu seriálu. Po třech sériích totiž převzala otěže jiná produkční společnost. Původní firmě Pro TV, která dala vzniknout tehdejšímu fenoménu, se změna nelíbila, a tak požádala soud o zákaz výroby. Seriál však běžel dál, ovšem se zbrusu novým názvem, a to ve znění Velmi křehké vztahy.

Labyrint vztahů

Primární labyrint propletených vztahů v Rodinných poutech tvořily rodiny Rubešových, Skálů a Boháčků, přičemž ústřední postavy, kolem kterých se udával od samotného počátku děj, byly bezesporu František Rubeš, ředitel rodinné firmy Premier Glass, a jeho pravá ruka, jeho dcera Andrea alias Dana Morávková. Andrea nebyla jedináčkem, měla ještě bratra Adama (Tomáš Krejčíř), bohémského bratra Filipa (Otto Kallus), ale i sestru Ivanu (alias naše dnešní hvězda Zdeňka Žádníková-Volencová). Seriálová Ivana Kučerová Hrušková byla baletkou, dvakrát rozvedenou matkou dvou dětí – Tomáše a Lucinky – a jejími četnými problémy byly neustálé diety i problémy s muži.

Více o proměně hlavních hvězd vám brzy přineseme v rubrice Prostě fenomén. Devadesátkové hity však můžete sledovat i na této stránce.

Video ukázku z projektu Prostě fenomén si můžete pustit zde:

Video se připravuje ...
SÁMER ISSA: Náš vztah s Agátou měl být na oko, ale pak jsme se do sebe zabouchli • VIDEO: Prostě fenomén!

Královna divadelních prken

Herečka se vedle tohoto fenoménu, ale i seriálu Lékárníkovic holka či pohádek O zlé a dobré vodě nebo Kašpárkovy rolničky proslavila zejména divadelním herectvím v souboru Dejvického divadla. Čestnou členkou je už od roku 1996 a za sebou má nespočet her. Nyní Dejvické divadlo spolu s tanečníkem Kryštofem Pallasem zastupuje na 6. ročníku divadelní show Roztančené divadlo.

Tradičně osm vybraných pražských divadelních scén vyšle do tanečního souboje herecké zástupce, kteří po boku profesionálních tanečníků předvedou standardní i latinskoamerickou show. Finálový galavečer se odehraje na prknech Divadla na Vinohradech, a to na podzim 15. října.

Dvacetiletá proměna

Na proběhnuvší tiskové konferenci k šestému ročníku Roztančeného divadla Zdeňka jenom zářila. Při této slavnostní příležitosti se oblékla do trendy maxi šatů s důmyslným řasením dekoltu, jež byly navíc ozvláštněny decentním průstřihem v pase. Nelze ani uvěřit, že zanedlouho herečka oslaví 49. narozeniny! Na to, jak to herečce slušelo, se podívejte do naší fotogalerie, a podívejte se, jak se od dob seriálového fenoménu téměř nezměnila.

Autor: Žaneta Podlahová