Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Jablko nepadlo daleko od stromu! Dcery nejkrásnějších modelek zastiňují své matky

7. července 2022 | 06:00

Kate Moss, Cindy Crawford i Heidi Klum. Zvučná jména módního průmyslu 80. a 90. let, která hlučí i dnes, avšak o slovo se hlásí jejich mladší já – dcery! Dcery, které jdou v jejich šlépějích a pomalu, ale jistě si podmaňují svět. Bude ale nová éra tolik úspěšná, budou se řadit mezi módní ikony?

Tam, kde se koná vrcholné dění módy, nechybí proslulé topmodelky. Ještě teď, po více než roce, v nás rezonuje dechberoucí představení jarní kolekce haute couture 2021 italské luxusní značky Fendi, která byla představena zkraje loňského roku a bezesporu se zapsala do módních dějin. Budeme si ji ještě dlouho pamatovat nejen vzhledem k myšlence oslav silných žen ve společnosti či jako umělecké dílo odkazující k genderovým otázkám, ale i jako působiště rodinné dynastie v čele s Kate Moss a její dcerou Lily. Matka a dcera na stejném mole působily tolik harmonicky a oslavně.

O tom, že devatenáctiletá Lila Grace Moss-Hack zdědila přirozený půvab po své matce, jsme se mohli přesvědčit v jejích 16 letech, kdy se stala tváří kosmetické kampaně Marc Jacobs Beauty, čímž dokonale zahájila svou profesionální kariéru. To, že geny hrají v její prospěch, bylo tolik zřetelné už dva roky před tím, když se objevila coby třináctiletá po boku své matky, respektive doslova v její náruči na titulce italského vydání Vogue. Počiny, které přispěly k jejímu současnému úspěchu – k nafocení samostatných coverů stejného titulu. Zdá se, že se zrodila hvězda a její kariéra už nyní sklízí nevídané ovace.

Přímo raketový start ale začala Kaia Gerber, dcera Cindy Crawford, po které zdědila jedinečnou tvář, ale i nadání. Jakmile totiž dosáhla šestnácti let, hraničního věku modelky, vzala přehlídková mola doslova útokem a své nové role se tenkrát zhostila s naprostou grácií a přirozeností sobě vlastní. Její houpající se chůze odrážela její matku jako zrcadlo, a modelka tak předčila své kolegyně, jako jsou Kendall Jenner, Bella nebo Gigi Hadid. Postupně si podmanila oděvní značky, tenkrát okouzlila i samotného módního velikána, již zesnulého návrháře Karla Lagerfelda, je ozdobou světových týdnů módy a zdobí titulky nejprestižnějších módních časopisů. A máme tu tak devatenáctiletou „it girl“, dívku, která se přeměnila v módní ikonu současnosti, a dá se říct, že svou matku opravdu zastínila.

Vedle mladé Gerber a Moss stojí za zmínku i půvabná osmnáctiletá blondýnka Leni Klum. Předloni nafotila se svou matkou Heidi titulku německého Vogue, z fotky čiší vzájemná láska. Leni na svém instagramovém účtu neschovávala nadšení, a kvitovala tak start své kariéry, při kterém zažila i spoustu zábavy. Na závěr poděkovala právě své mámě, která je pro ni oporou.

Ani v tuzemsku nejsme ochuzeni o půvab dcer slavných modelek. Na přehlídce návrhářky Beaty Rajské v rámci filmového festivalu v Karlových Varech se opětovně objevila Natálie Jirásková, dcera Ivy Kubelkové, která s modelingem koketuje už od svých 14 let. Hlavní hvězdou byla i na přehlídce Debbie Brown, na které vynesla opulentní stupňovité šaty s výkrojem vpředu. Na přehlídce coby modelka se však ukázala i její mladší sestra Karolína. Na módní události Varů bezpochyby nechyběla jejich půvabná maminka Iva, ale ani Adam Mišík, který s Natálkou nyní tvoří pár. 

Video se připravuje ...
Zahájení 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary • VIDEO: Videohub/Kristýna Juřicová

Na fotografie z přehlídek v Karlových Varech se můžete podívat v naší fotogalerii. Najdete v ní i již zmiňované naděje současného módního světa!

Autor: Žaneta Podlahová