Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Prague fashion week: Přeměnil se v nositelnou nadčasovou módu se střihy nejen pro modelky

8. září 2021 | 06:00

Nemusely jsme hledat dlouho. 45 vybraných nositelných modelů z pražského fashion weeku nám dalo jasnou odpověď: V hlavní roli udržitelný šatník, zacílený pro širší publikum, ve kterém není prostor na chyby. Avšak v globálu s jistým ústupem jedinečnosti, budící ucelený vzorec moderního, snadno kombinovatelného šatníku pro vícero příležitostí. Co dalšího odkryla podzimní edice tradiční prezentace českých i slovenských talentů?

Pražský týden módy, tedy pardon, prodloužený víkend v podobě tří dnů, by se dal shrnout následovně: komfortní zóna reflektující doznívající pohodlí, na něž jsme stále zvyklí z předešlých měsíců, s odkazem na kapsulový šatník. Nadčasovost kousků, jež jdou s lehkostí kombinovat, v unitárním, převážně černém hávu, který nabádá k temnu doby (ačkoliv jsme již značně pookřáli), ale i tajemnu. Zároveň pak i k jednoduchosti a nešlápnutí vedle. Čisté linie a střihy v podobě košilových šatů i svrchních košil, sak v oversized i cropped verzi, ale i širokých kalhot do pasu, delších šortek à la bermudy či splývavých šatů jako by nám říkaly – jsme tu pro vás, pro vás všechny.

Pro mnohé jsou to však oděvy, které nepřekvapí. V očekávání něčeho lepšího. Nabízí se však otázka čeho lepšího? Originálnějšího? Extravagantnějšího? Netoužily jsme přeci jen vždy po nositelných kolekcích, ve kterých si budeme jisté?

Video se připravuje ...
Mercedes – Benz Prague Fashion Week: LAFORMELA • VIDEO: Ženy.cz

Hlavní jistotu nám přineslo oblíbené designérké DUO Antonín Soukup a Miroslava Kohutiarová, jež s oděvní značkou LAFORMELA bylo hlavním lákadlem sobotního dne, které letošní posh prezentaci otevíralo. Atributy jako komfort, stabilita i značný podpisový vzor opět nechyběly. Dominancí byly modely z veganské kůže v černém, krémovém i olivově zeleném zbarvení, vedle toho pak čirou sofistikovanost předvedl velmi stylový, prémiový vzhled hnědého vinylu, ale i ušlechtilá modř oversized modrého kompletu.

Vedle onoho minimalismu a čistoty se předvedla Vanda Janda, která si vydobyla za pár sezon silný osobní brand i kontinuitu založenou na claimu FULL TIME DIVA. Kromě předvídatelné opulentnosti tylových rób se představily i nositelné elegantní vzdušné blůzky, kalhoty, sako i kabát v pastelových barvách s jasnou identitou značky.

All black outfit se pak nesl kolekcí slovenského designéra Pavola Dendise, kdy paradoxně jeho černá kolekce byla tolik hravá a svěží. Ačkoliv se jednalo o převážně široké kalhoty, šortky, saka i maxi šaty, ukrývaly v sobě mladého, energického ducha, který na nás mluvil a vtáhl nás svým tajemnem. 

O tom se ostatně můžete přesvědčit sami v naší fotogalerii, ve které naleznete i jiné půvabné a nadčasové modely již zmíněných návrhářů, ale i dalších umělců.

Například Michaela Kováčika se svojí kolekcí BACK TO BASICS s odkazem na sebevědomou ženu, Natalie Dufkové reflektující ženskou křehkost a půvab či kolekci Petry Kubíkové, ve které se mísí japonské i slovenské prvky.

Trendy a nadčasové kousky vybírejte na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová