Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Žádný skalpel, botox ani výplně: Slavné ženy, které odmítají plastiky

  • 11. září 2021 | 06:00

    Každá žena má právo dělat si se svým tělem, cokoliv uzná za vhodné. Ať už se to jejich okolí líbí nebo ne, spousta celebrit podstupuje menší i rozsáhlejší estetické zákroky, aby si udržely mladistvý, atraktivní vzhled a společně s ním i svou kariéru, která je často kromě talentu bohužel povrchně vázaná i na lichotivý zevnějšek. Mezi slavnými ženami jsou ale i takové, jež se tomuto tlaku podvolit odmítají a za své přirozené stárnutí se nestydí.

    Vyhladit nebo vyplnit vrásky, napnout kontury obličeje, zmenšit nos, zvětšit rty nebo lícní kosti. Plastická chirurgie a estetická dermatologie už v dnešní době dokážou téměř vše. Pro mnohé ženy jsou tyhle zákroky spásou, která jim pomůže dohnat ztracené sebevědomí a v případě světově proslulých hereček také zajistit déletrvající kariéru. Mezi těmito hvězdami jsou však i ty, pro něž jsou plastiky jenom zbytečnými zásahy do těla a vehementně je odmítají. A patří k nim i mnoho veleúspěšných krasavic.

    Video se připravuje ...
    Slavné padesátnice v plavkách, které vypadají naprosto perfektně • VIDEO: Videohub

  • Meryl Streep (72)

    Zná a miluje ji celý svět a na svém kontě má už neuvěřitelných 21 Oscarů. Meryl Streep i přes svůj pokročilý věk navíc vypadá naprosto skvostně, a to i bez zbytečných plastik. Proslulá herečka má pocit, že ti, kteří podstupují estetické zákroky, ke svému obličeji přitahují ve výsledku mnohem více pozornosti, než ti stárnoucí přirozeně. I ona se proto rozhodla nesnažit se obelstít zákony přírody a stárnout s grácií. Což jí rozhodně vychází.

  • Kate Winslet (45)

    Kate je svým přístupem k přirozenosti mezi ostatními herečkami proslulá. V mnoha filmech se například nebála odhalit své strie (LINK) či další nedokonalosti. Je také odpůrkyní retušovaných fotografií, takže i na obálkách těch nejslavnějších módních magazínů si přeje vypadat přesně tak, jaká je i ve skutečnosti. Není se proto čemu divit, že i k plastické chirurgii má své výhrady. Několikrát prohlásila, že takové zákroky jsou v naprostém rozkolu s jejími morálními zásadami. Držitelka sedmi Oscarů však zůstává krásná i bez nich.

  • Tina Fey (51)

    Ani tato americká herečka, komička a scenáristka se nebojí stárnutí. Zákroky plastického chirurga by nikdy nepodstoupila kvůli omlazení ani pro další úpravy svého obličeje. Za přirozené vrásky se nestydí a místo výplní svůj obličej nejčastěji zdobí širokým úsměvem, který jejímu obličeji jen dodává na kráse. Držitelka sedmi Emmy a dvou Zlatých glóbů je tak dalším důkazem, že i stárnout lze elegantně.

  • Rachel Weisz (51)

    Ani tahle éterická bruneta, která se asi nejvíce proslavila svou rolí ve filmu Mumie, není přívrženkyní plastických operací. Britka Rachel se stejně jako její kolegyně Kate Winslet a Emma Thompson připojila do klubu hereček bez estetických úprav. Ty nekorespondují s jejím životním přesvědčením, a proto bude majitelka dvou Oscarů raději stárnout přirozeně. I jí však přibývající věk sluší a na kráse jí nikterak neubírá.

  • Julia Roberts (53)

    Juliina krása ozdobená vřelým úsměvem je naprosto ikonická. I tato Oscarová herečka se však rozhodla, že si s plastickou chirurgií na svém obličeji raději nebude zahrávat. Podle jejích vlastních slov údajně jednou vyzkoušela botox a byla to zkušenost, kterou už nikdy nechce zopakovat. Přeje si totiž, aby lidé nejen na plátech kin, ale i ve skutečnosti poznali, jakou emoci její obličej právě vyjadřuje. Julia tudíž nadále stárne v souladu se zákony přírody, čímž ale její elegantní krása rozhodně nijak netrpí.

  • Salma Hayek (55)

    Ani tato sexbomba a držitelka Oscara z roku 2003 se do plastických operací a dalších zásahů nežene. Ačkoliv jednou prozradila, že jí botox opravdu láká, údajně tomuto vábení zdárně odolává a svůj obličej nechává stárnout tak, jak příroda káže. I Salma je tak živým důkazem toho, že krása nemusí být jenom dílem plastického chirurga se skalpelem v ruce a její vizáž a divoký šarm pořád patří mezi všemi obdivované.

  • Brooke Sheilds (56)

    Začínala jako mladičká modelka a mezi hvězdy stříbrného plátna se zařadila už jako patnáctiletá svou legendární rolí ve filmu Modrá laguna. Se svou jemnou krásou a jedinečně výrazným obočím se okamžitě připojila ke světovým ikonám, jejichž styl kopírovala spousta dívek a žen. Nyní šestapadesátiletá Brook se však nesnaží zakonzervovat své mládí v obličeji pomocí plastik. Ačkoliv se na ní přirozené stárnutí projevuje, na půvabu jí vůbec nijak neubírá.

  • Jodie Foster (58)

    Další slavná kráska, která se rozhodla pro naturální stárnutí, je i majitelka čtyř Oscarů Jodie Foster. Ta byla v minulosti pobízená i k tomu, aby plastickou chirurgií opravila svůj „nedokonalý“ nos. Vyjádřila se však, že bude mít radši na obličeji „ošklivý nos“ než „ošklivou plastiku“. Podle stejného pravidla se evidentně řídí i nadále a své vrásky a další známky přibývajícího věku přijala bez okolků. I u Jodie se však ukazuje, že zbytečně se nezatěžovat přirozeností vlastního těla jí sluší mnohem víc než zákroky chirurgů.

  • Julianne Moore (60)

    Tato veleúspěšná zrzka, která má na kontě už pět Oscarů, se rozhodně nebojí stárnutí a ani hraní rolí postav svého reálného věku. V roce 2015 dokonce získala ocenění Akademie za své ztvárnění hlavní hrdinky trpící Alzheimerem ve filmu Pořád jsem to já. Zásahy plastických chirurgů a estetických dermatologů jsou tudíž Julianne zcela cizí. Prohlásila, že plastiky jsou sice v dnešní době úplně normální, díky nim však ztrácíme představu o tom, jak doopravdy vypadá stárnoucí obličej. S tímto prohlášením nezbývá než souhlasit a potvrdit, že Julianne její přirozenost rozhodně sluší.

  • Emma Thompson (62)

    Kdo by neznal talentovanou Emmu Thompson a její naprosto odzbrojující úsměv. Emma je zastánkyní přirozenosti nejen, co se týká stárnutí, ale i váhy a dalších ostře sledovaných vnějších vlastností všech populárních (nejen) hereček. V čekárně kliniky estetické dermatologie ji tedy rozhodně nikdo nepotká. S typicky suchým britským humorem pěti Oscary zdobená Emma prohlásila, že šedesátiletí lidé by neměli vypadat na třicet. Za svým prohlášením si stojí a sama je chodícím důkazem toho, že i přibývající věk může ženě pekelně slušet.  

  • Isabella Rossellini (69)

    Svou oslnivou krásou je tahle italská herečka a módní ikona naprosto proslulá. Dcera neméně krásné matky Ingrid Bergman a slavného filmového režiséra z vlny neorealistů se však také s přibývajícím věkem rozhodla nepodlehnout tlaku zvenčí, a je tudíž zcela bez plastik. Zásahy chirurgů do obličejů žen navíc přirovnala k tradičnímu asijskému svazování chodidel, které za účelem zmenšení nohou v minulosti zničilo zdraví milionům žen. Isabella tak i těsně před sedmdesátkou zůstává věrná své přirozenosti, což její půvab jen podtrhuje.

  • Sigourney Weaver (71)

    Ani tahle průkopnice ženských rolí ve sci-fi filmech není velkou fanynkou plastických operací. Podle jejich vlastních slov by se měl náš život na obličeji promítnout skrze vrásky. Sigourney se tedy řadí k těm, které se známkami svého stárnutí pyšní a nehodlají ho nijak skrývat. Majitelka tří Oscarů tak raději nahodí svůj typický krátký sestřih a úsměv, který ji omladí více než všechen botox světa.

  • Brigitte Bardot (86)

    Kdo by neznal legendární Bardotku. Brigitte byla považovaná za ultimátní sexsymbol 20. století a její krásu obdivoval každý. Nyní je z proslulé herečky, zpěvačky a modelky dáma v letech, která se už před nějakým časem odebrala do hereckého důchodu. I přes pokročilý věk jí však zásahy chirurgů ani zkrášlující injekce nelákají. Raději své peníze investuje do záchrany divokých zvířat a ze svých vrásek si těžkou hlavu nedělá.

     

     

     

Autor: Nia
Diskuse ke článku
.