Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Legendární ABBA se vrací! Své fanoušky potěší novým albem i hologramovým koncertem

3. září 2021 | 12:00

Ikony nejen švédského, ale i světového popu Agnetha, Björn, Benny a Anni-Frid všechny překvapily oznámením o návratu své kapely ABBA zpět na scénu. A to v poněkud překvapivé podobě. 

ABBA oznámila v roce 1983 pauzu, a ta trvala až dodnes. Její členové během let mnohokrát potvrzovali, že o obnovení své hudební kariéry neuvažují. Po neuvěřitelných 38 letech však kapela nedávno v živém vysílání oznámila, že se vrací na scénu. A to hned dvojnásobně! 

Jako první je v plánu živé vystoupení kapely v Londýně. Nepůjde však o obyčejný koncert, ale o takový, kde se na pódiu místo reálných členů kapely zjeví jejich hologramy v mladistvé podobě. Nic opulentnějšího jsme si od legendární kapely snad ani nemohli přát. "Na koncertě zahrajeme 22 písní, bude trvat hodinu a půl a určitě zazní i Dancing Queen a další naše nejlepší hity," prozradil Benny Andersson.

Další novinkou bude zbrusu nové album ABBA Voyage, které by mělo vyjít už 5. listopadu. "Je to už téměř 40 let, co jsme společně nahrávali ve studiu, ale když jsme se tam znovu sešli, jako by žádný čas neuběhl," komentoval vznik alba Andersson. 

V rámci propagace nadcházející desky kapela založila nový účet na Twitteru ABBA Voyage, který o novinkách spojených s albem i hologramovým koncertem průběžně informuje. V následujícím příspěvku je kapela ve speciálních oblecích, díky nimž se jejich mladá hologramová já stanou skutečností. 

Teď už nám tedy nezbývá než odpočítávat dny a doufat, že ani po téměř čtyřiceti letech členové ABBY nezrezivěli a že jejich nová muzika i koncert v netradiční podobě přinesou radost milionům stávajících fanoušků a možná přitáhnou i fanoušky nové. 5. listopad si však rozhodně zapište do kalendáře. 

 

Autor: Nia