Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Britney Spears vítězí v boji za svou nezávislost! Její otec se po 13 letech vzdává opatrovnictví

Šťastná Britney
14. srpna 2021 | 06:00

Světem popkultury otřásají skvělé zprávy, obzvlášť pro fanoušky jedné z nejmilovanějších zpěvaček současnosti. Britney Spears, která žila celých 13 let pod nadvládou svého otce, se konečně vymaní z jeho nevyžádaného sevření.

Video se připravuje ...
Modely inspirované Arábií milují i české ženy, říká Mirka Talavašková • VIDEO: Adam Balažovič/ BPŽ

O tom, že Britney už dlouhá léta nedobrovolně žije v opatrovnictví svého otce, jsme podrobně informovaly nedávno, a to hlavně v souvislosti s červencovým soudním slyšením, na němž se popstar pokoušela o vyvázání se z opatrovnictví a získání své svobody. Ačkoliv soud její žádost minulý měsíc zamítl, nátlak na změnu tohoto nešťastného stavu pokračoval nejen ze strany Britney, ale i od její matky Lynn a také od široké veřejnosti. A přinesl své ovoce.

Britneyin otec James Spears tento čtvrtek oznámil, že zcela dobrovolně odstupuje jako opatrovník své dcery. Tím se stal po Britneyině nervovém zhroucení v roce 2008 a mělo jít pouze o dočasný krok. Podle slov Jamese Spearse však nyní odstoupí pouze v případě, že na jeho místo nastoupí nový opatrovník, kterému předá své povinnosti. James Spears si myslí, že tento krok rozhodně nebude ku prospěchu Britney, údajně se však podvolil nátlaku spojenému s tím, že je tiskem i veřejností za své opatrovnictví očerňován.

Už mnoho let však bylo jasné, že opatrovnictví nebylo v nejlepším zájmu Britney. Její otec spravoval veškerý její majetek a všechny vydělané peníze, vliv měl taky na to, kdy a jak bude zpěvačka pracovat, kde bude bydlet, a dokonce rozhodoval i o tom, jestli se může Britney opět vdát a mít další děti. Soudní šetření, které se zabývá tím, zda ze strany Jamese Spearse nedocházelo ke zneužívání jeho postavení, pořád pokračuje.

Fanoušci protestující proti opatrovnictví Britney
Autor: profimedia.cz

Britneyin právní zástupce Matthew Rosengart se v souvislosti s případem vyjádřil, že se obzvláště těší právě na pokračování prošetřování Jamese Spearse a jeho „opatrovnických“ kroků za posledních 13 let. Rosengart je přesvědčen, že šetření prokáže to nejhorší možné podezření – nejenže měl Spears nad svou už dávno dospělou dcerou totální kontrolu po mnoho let úplně zbytečně, ale také se na její úkor sám obohacoval. Rosengart tvrdí, že James Spears Britney v průběhu let obral o miliony dolarů, které sama vydělala, a dodal, že doufá, že bude v budoucnu za své činy potrestán.

Ať už se novým opatrovníkem Britney stane kdokoliv nebo – v nejlepším možném případě – zpěvačka konečně nabyde svéprávnosti, konec jejího otce jako opatrovníka je obrovským vítězstvím, za nějž bojovala nejen Britney se svými právníky, ale také fanoušci a další členové hnutí #FreeBritney, které v souvislosti s osvobozením popstar vzniklo. Můžeme tedy jenom doufat, že Britney, která letos v prosinci oslaví čtyřicet let, bude co nevidět volná a díky tomu se jí, mimo jiné, povede vdát se za svého současného přítele, osobního trenéra Sama Asghariho, s nímž by ráda počala nového sourozence pro své syny Seana Prestona (15) a Jaydena (14).

Autor: Nia