Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Odbarvené obočí opět v trendu: Víme, jak ho docílit i bez použití peroxidu

24. července 2021 | 06:00

Pokud toužíte po excentrickém make-up looku každý den nebo jen hledáte něco extra pro konkrétní příležitost, máte štěstí – v trendu je opět legendární odbarvené obočí neboli #bleachedbrow. Díky zkušeným vizážistkám a influencerkám se navíc rozšířil způsob, jak vybělené obočí dočasně vytvořit i bez použití peroxidu.

Vše je dovoleno!

Fantazii se meze nekladou a u make-upu to v posledních letech platí dvojnásob. To, co jsme dříve považovali za kreace vhodné pouze k focení módních editoriálů či k vidění na molech přehlídek předních návrhářů, si v dnešní době můžeme klidně dovolit nosit prakticky kamkoliv. Výrazné barevné linky, třpytky a pestrobarevné rty, vše je dovoleno. Navíc dnes kosmetiku, která vám všechny tyto experimenty umožní, seženete snadno v drogeriích či na kosmetických e-shopech.

I trendy obočí jsou v současnosti rozmanité. Ačkoliv jsme po desátých letech 21. století ustoupily od tenkrát populárního tenoučkého obočí a začaly jsme vzývat obočí co nejhustší a nejdivočejší – jehož snad největší průkopnicí se stala Cara Delevingne – do roku 2021 se všechny trendy smísily a možné je nyní cokoliv. Od tenoučké černé linky populární v 20. letech minulého století přes obočí hustá, barevná po ta neviditelná – stačí si vybrat to, které se bude hodit k vašemu outfitu a celkovému stylingu. Nemusíte se však obávat, že byste kvůli změně obočí musela přijít o to své přirozené, a to dokonce ani v případě, že toužíte po obočí odbarveném.

Jak na to?

Iluze hustého obočí dnes snadno docílíte speciálními pudry, tužkami nebo polo-permanentní barvou či linkami. Pro tenký oblouček už nemusíte své chloupky vytrhávat nebo holit – obočí stačí vyhladit klasickým tuhým lepidlem v tyčince, zamaskovat korektorem a překreslit požadovaným tvarem. Použití korektoru hraje zásadní roli i v případě, že chcete dosáhnout odbarveného obočí, ale nechcete se natrvalo rozloučit se svou přirozeně tmavší barvou.

Ne každému se chce pro vyzkoušení nového make-up looku si kompletně odbarvit vlastní obočí. Vždy je totiž riziko, že zrovna vám bílé chloupky nebudou úplně slušet nebo se nebudou hodit pro jiné příležitosti než pro tu, pro niž si je chcete „vzít“. Zde přichází do hry trik s korektorem. Pro něj možná ani nemusíte chodit daleko – stačí sáhnout pro ten, který používáte pod oči – čili ideálně o několik odstínů světlejší než váš make-up. Důležité také je, aby se jednalo o tekutý, hutnější, krycí a ideálně i matnější korektor. S lehčím a rozjasňujícím požadovaného efektu nedosáhnete. Pokud žádný korektor ještě nevlastníte, jeho odstín vybírejte tak, aby odpovídal barvě obočí, po které toužíte. Pro přirozenou blond použijte odstíny spíše uprostřed barevné škály, pro jasnější bílou ty nejsvětlejší porcelánové.

Dále budete potřebovat klasický kartáček na úpravu řas a obočí. Na něj pak nanesete korektor a kartáčkem ho následně aplikujete na obočí. Můžete použít několik vrstev, a to podle toho, jak světlého a výrazného obočí chcete docílit. Pro lepší výdrž a hezkou texturu můžete své obočí překrýt ještě tenoučkou vrstvou transparentního pudru.

Pokud vás výsledek bude bavit, můžete korektor, který lze odlíčit, nahradit permanentním zesvětlením obočí speciálním odbarvovačem. Zde stejně jako u odbarvených vlasů platí, že dokonalá blond vydrží jenom do té doby, než vám chloupky v obočí povyrostou. Pokud už nebudete mít chuť odrosty dobarvovat, můžete se díky klasické barvě na obočí vrátit ke svému původnímu přírodnímu odstínu.

S odbarveným obočím však stoprocentně získáte extravagantní vzhled, který jen tak někdo nepřehlédne. Ať už ho doplníte barvenou linkou či stíny nebo zvolíte spíše „nahou“ variantu líčení pouze s řasenkou nebo i kompletně bez ní, můžete vsadit na to, že #bleachedbrow k vám přitáhne všechny pohledy.

 

Autor: Nia