Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tohle že jsou sportovkyně? Olympioničky konkurují modelkám, jedna odmítla focení pro Playboy

10. srpna 2021 | 06:00

Letní olympijské hry v Tokiu skončily a pro Čechy byly ve znamení nevídaných úspěchů. Hemžily se však nejen obdivuhodnými sportovními výkony, ale i celosvětovou krásou. Zdobily je totiž nejpůvabnější sportovkyně, které byste si snadno spletli s modelkami. O kterých je řeč?

Za tu nejkrásnější je považována německá běžkyně Alica Schmidt, která získala titul nejvíce sexy sportovkyně světa. Není tak divu, že dostala nabídku focení pro magazín Playboy. Pro ni je však tou největší prioritou sport, a tak modelingovou příležitost odmítla. Pro Německo v roce 2017 vybojovala stříbrnou medaili na mistrovství Evropy do 20 let ve štafetě na 4x 400 metrů. V Tokiu se jí však nepodařilo probojovat se do hvězdné sestavy.

Za veškeré zkušenosti na olympiádě je však nesmírně vděčná a na svém instagramovém účtu sdělila všem svým fanouškům vřelé poděkování: „Naučila jsem se tolik věcí a nemůžu se dočkat, kam mě moje atletická kariéra v následujících letech zavede. Nemohu dostatečně poděkovat každému z vás za vaši neuvěřitelnou podporu. Opatrujte se!“

Alica však není jedinou kráskou mezi sportovkyněmi. Mezi další patří například srbská atletka Ivana Španović, která se specializuje na skok daleký, americká překážkářka Georganne Moline nebo australská surfařka Stephanie Gilmore.

Na ty, ale i mnohé další krásky se můžete podívat v úvodním videu i v naší fotogalerii!

Autor: Žaneta Podlahová