Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

8 matek, které vychovaly své děti samy: Dnes jsou z nich celebrity!

  • Matky, které zvládly své děti vychovat samy
    15. října 2019 | 06:00

    Není težké najít děti, které žijí v neúplných rodinách a které vychovává jen matka. V mnoha případech se ženy nerozhodnou pro takový styl života samy, do životní situace samoživitelky se dostanou úplnou náhodou. Přesně tohle se stalo i ženám, které vychovaly dnes již slavné osobnosti. 

    Jak se s rodičovstvím popraly a jaké osobnosti vychovaly? Podívejte se na životní příběhy slavných hvězd a jejich matek.

  • Julia Roberts a Betty Lou Bredemus

    Herečka Betty Lou Bredemus a spisovatel Walter Roberts spolu měli tři děti – Erika, Lizu a Julii. Když bylo Julii pět let, manželé se rozhodli, že se rozvedou, bylo to zejména kvůli velmi častým hádkám. Betty se o rok později vdala znovu, manželství ale opět moc dlouho nevydrželo, jelikož se její nový manžel odmítl starat o děti. Dnes je Julia jednou z nejlépe placených hereček v Hollywoodu. Dvanáctkrát se objevila na seznamu nejatraktivnějších lidí světa. A přestože je velmi slavná, snaží se vyhradit spoustu času pro své tři děti.

    Julia Roberts a Betty Lou Bredemus
    Autor: profimedia.cz

  • Leonardo DiCaprio a jeho matka Irmelin Indenbirken

    Leonardo DiCaprio je jediným dítětem spisovatele George DiCapria a soudní úřednice Irmelin Indenbirken. Ti se rozvedli, když byl Leonardovi rok. Aby se zvládla o svého syna postarat, musela si Irmelin najít hned několik prací. Dnes je Leonardo známý po celém světě, a to nejen díky skvělým hereckým výkonům, ale i díky své producentské práci a environmentální aktivitě. Od roku 1998 daroval už více než 30 milionů dolarů na podporu ekologických projektů ve více než 40 zemích.

    Leonardo DiCaprio a jeho matka Irmelin Indenbirken
    Autor: profimedia.cz

  • Angelina Jolie a její matka Marcheline Bertrand

    Matka slavné herečky také toužila po velké filmové kariéře. V roce 1971 si vzala mladého herce Jona Voighta, o devět let později se ale rozvedli. Na kariéru musela zapomenout, svůj život musela přizpůsobit výchově dvou dětí. Dnes je její dcera Angelina známá nejen jako skvělá herečka, ale také jako ambasadorka pro OSN a matka šesti dětí.

    Angelina Jolie a její matka Marcheline Bertrand
    Autor: profimedia.cz

  • Selena Gomez a její matka Amanda Cornett

    Selena má velmi mladou maminku. Amanda Cornett porodila, když jí bylo pouhých 16 let. Když bylo Seleně pět, její rodiče se rozvedli. Amanda na to zbyla sama a jako divadelní herečka Selenu inspirovala ohledně budoucího zaměstnání. Selena nejprve začala točit seriály pro teenagery a v 17 letech se stala popovou zpěvačkou. V roce 2012 byla dokonce magazínem Glamour vyhlášena ženou roku.

    Selena Gomez a její matka Amanda Cornett
    Autor: profimedia.cz

  • Barack Obama a jeho matka Ann Dunham

    Ann Dunham je antropoložka a také matka 44. prezidenta USA Baracka Obamy. Svou první lásku, Obamova otce, potkala, když studovala ruštinu na Havaji. Po pár měsících se zde vzali a narodil se jim syn. Ann bylo pouhých 18, když musela odejít z univerzity, aby ho mohla vychovávat, a to sama, protože její muž studoval. O další tři roky později se rozvedli, Ann totiž zjistila, že její muž má další ženu v Keni. Baracka ale vychovala dobře, nebyl pouze prvním černým prezidentem v Americe, ale také získal Nobelovu cenu za mír.

    Barack Obama a jeho matka Ann Dunham
    Autor: profimedia.cz

  • Halle Berry a její matka Judith Ann Hawkins

    Matka Halle Berry pracovala jako zdravotní sestra v psychiatrické nemocnici, zde také potkala manžela Jerome Jesse Berryho. Rozvedli se, když byly Halle čtyři roky. Ji i její starší sestru Haidi vychovala matka sama. Halle získala Oscara za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli a také vyhrála významné ceny jako Emmy nebo Zlatý glóbus.

    Halle Berry a její matka Judith Ann Hawkins
    Autor: profimedia.cz

  • Kanye West a a jeho matka Donda West

    Kanyeovi rodiče se rozvedli, když mu byli pouhé tři roky. Jeho matka byla učitelka angličtiny. Vždycky svého syna podporovala v jeho snu stát se muzikantem. Když se tak stalo, Donda skončila v práci a stala se jeho manažerkou. Kanye West má hned několik platinových alb, získal více než 20 cen Grammy a objevil se na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa.

    Kanye West a a jeho matka Donda West
    Autor: profimedia.cz

  • Justin Bieber a jeho matka Pattie Mallette

    Kanadská spisovatelka a producentka Elizabeth Patricia Mallette začala už v 15 letech chodit s Jeremy Bieberem. V 18 letech porodila syna, kterého ale nakonec vychovala sama, jelikož se s Jeremym rozešla, a to krátce po porodu. Justin vděčí za slávu zejména své matce, která ho vedla k hraní na piano, bubny a kytaru. V roce 2007 nahrála na internet video, v němž Justin zpívá. A hned se stal slavným. Dnes už prodal více než 100 milionů nahrávek a je jedním z nejprodávanějších hudebníků v historii Kanady.

    Justin Bieber a jeho matka Pattie Mallette
    Autor: profimedia.cz

Autor: Markéta Luštincová
Diskuse ke článku
.