Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Od smrti Diany uplynulo 23 let: Tohle jste ale doteď nevěděli!

Video se připravuje ...
50 věcí v životě princezny Diany, které nás fascinují dodnes
VIDEO: Profimedia
31. srpna 2020 | 06:00

Ještě předtím, než se stala součástí královské společnosti, vedla princezna Diana pozoruhodný život. Její charitativní práce a odvaha postavit se královské rodině z ní udělaly ikonu. Stále ale existuje spousta věcí, které možná o matce prince Harryho a prince Williama nevíte. Zavzpomínejte na život této neobyčejné ženy!

 

Vlastním jménem Diana Spencer byla miláčkem lidu a zůstala jím i poté, co její manželství s princem Charlesem nevydrželo. V den Dianina úmrtí, tedy 31. srpna roku 1997, bylo budoucímu následníkovi trůnu princi Williamovi 15 let. Jeho mladšímu bratrovi Harrymu jen 12 let. 

V den, kdy se stala osudná nehoda, odjížděla Diana se svým přítelem Dodim Al-Fayedem z hotelu Ritz v Paříži. Jejich řidič se snažil uniknout fotografům, kteří je od hotelu pronásledovali v touze po senzaci. Honička však skončila tragickou autonehodou. "Královna lidských srdcí" podlehla zraněním ve věku pouhých 36 let. 

Přestože vina padla na řidiče, který překročil v tunelu rychlost, čas od času se objeví nové konspirační teorie o tom, že Lady Diana záměrně zmizela a vůbec nezemřela, nebo že za její smrt může vláda. Nad těmito teoriemi můžeme ale maximálně tak kroutit hlavou, protože na faktu, že Diana už není mezi námi, to nic nezmění. 

Letos to je dvaadvacet let od úmrtí princezny Diany. Oba její synové si neustále připomínají její odkaz, jdou v jejich šlépějích, co se charitativních počinů týče, a vzpomínaji na ni, kdykoliv je to možné. Přestože vévodkyně Kate a Meghan svou tchýni nikdy nepoznaly, i ony se snaží pravidelně uctívat její památku.

Autor: red