Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tyhle celebrity mají slavné rodiče: Po kom zdědily talent?

  • Blythe Danner, matka Gwyneth Paltrow
    30. července 2019 | 06:00

    Odkud celebrity vzaly svůj talent? Některé ho zdědily po svých rodičích. V Hollywoodu se skrývá více tajemství, než si myslíte. Slavní se totiž málokdy objeví na veřejnosti s celou rodinou, a tak je nám jejich příbuzenské spojení dost často zatajeno.

    Víte, kdo je otcem Angeliny Jolie nebo matkou Gwyneth Paltrow? A po kom zdědila Uma Thurman svůj půvab? To vše a mnohem víc vám prozradíme v našem článku.

  • Uma Thurman a její matka Nena Thurman

    Málokdo ví, že hereččina matka byla slavná modelka. Nena se narodila do aristokratické rodiny, a dokonce získala titul baronky. Když se v padesátých letech přestěhovala do Londýna, získala si velkou pozornost. Byla na obálkách mnoha populárních časopisů, jako je třeba Vogue, a objevila se i v mnoha reklamách. V roce 1967 si vzala buddhistického mnicha Roberta Thurmana, se kterým vychovala čtyři děti, včetně Umy. Nyní je Neně 78 let a pracuje jako manažerka tibetského léčebného centra.

    Nena Thurman, matka Uma Thurman
    Autor: profimedia.cz

  • Angelina Jolie a její otec Jon Voight

    Nejen Angelina má mnoho ocenění, jako jsou Zlatý glóbus, Oscar nebo BAFTA. Pyšnit se jimi může i její otec, slavný hollywoodský herec Jon Voight. Jeho kariéra byla na vrcholu v 70. a 80. letech, hrál třeba ve filmech Půlnoční kovboj, Mission: Impossible, Nepřítel státu nebo Transformers. Jedna z jeho posledních rolí byla ve filmu Fantastická zvířata a kde je najít, zahrál si postavu jménem Henry Shaw. Ani ve svých 80 letech nezahálí a chystá se na natáčení dalších filmů.

    Jon Voight, otec Angelina Jolie
    Autor: profimedia.cz

  • Gwyneth Paltrow a její matka Blythe Danner

    Matka Gwyneth Paltrow začínala v divadle. Na přelomu 70. a 80. let začala spolupracovat i na mnoha seriálech, jeden z nejznámějších, ve kterých hrála, je Columbo. Zahrála si i ve filmu Woodyho Allena, a to Jiná žena. Nyní je jí 76 let a stále ji můžete spatřit ve filmech i seriálech, hraje ale pouze menší role.

    Blythe Danner, matka Gwyneth Paltrow
    Autor: profimedia.cz

  • Isabella Rossellini a její matka Ingrid Bergman

    Isabella Rossellini není jen skvělá herečka a modelka, ale i dcera poměrně slavných lidí. Jejími rodiči byli švédská herečka Ingrid Bergman a italský režisér Roberto Rossellini. Její matka Ingrid byla jednou z nejúspěšnějších hereček své doby, získala třikrát Oscara. Jejím nejúspěšnějším filmem byla Casablanca. Posmrtně jí byla udělena i cena Emmy za film Žena jménem Golda.

    Ingrid Bergman, matka Isabella Rossellini
    Autor: profimedia.cz

  • Drew Barrymore a její děda John Barrymore

    Nejen její rodiče, ale dokonce i strýc a prarodiče byli herci. Z nich byl nejslavnější její dědeček John Barrymore. Jeho rodiče byli divadelní herci, on sám se v divadle také zhlédl. Hrál v mnoha Shakespearových hrách a hrál i hlavní role v tehdy velmi populárních filmech. Není tedy divu, že v Hollywoodu na chodníku slávy můžete najít jeho hvězdu.

    John Barrymore, děda Drew Barrymore
    Autor: profimedia.cz

  • Miley Cyrus a její otec Billy Ray Cyrus

    Otec Miley Cyrus je známý country zpěvák. Svou kariéru zahájil na konci 90. let a stále má úspěch. Vydal 13 alb a párkrát si zkusil i herectví. Zahrál si třeba v seriálu Chůva k pohledání nebo ve filmu Chůva v akci a se svou dcerou hlavní roli v Hannah Montana.

    Billy Ray Cyrus, otec Miley Cyrus
    Autor: profimedia.cz

  • Sestry Gigi a Bella Hadid a jejich matka Yolanda Hadid

    Dokonce i lidé, kteří se o módu příliš nezajímají, znají dnes tváře nebo alespoň jména sester Hadidových: Gigi a Bella Hadid. Řadí se mezi nejžádanější modelky světa. Jak se ukázalo, i jejich matka byla úspěšnou modelkou. Účastnila se mnoha fotografování, reklamních kampaní i módních přehlídek. V roce 2012 jí byla diagnostikována lymská borelióza. Yolanda napsala dokonce i knihu o tom, jak se s touto nemocí vypořádala.

    Yolanda Hadid, matka sester Gigi a Bella
    Autor: profimedia.cz

Autor: Markéta Luštincová
Diskuse ke článku
.