Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Démon alkohol ovládl i mnoho celebrit. Tyhle s ním úspěšně zabojovaly!

10. září 2019 | 06:00

Alkohol je, alespoň u nás, dostupný v každé samoobsluze, koupíte ho skoro na každém rohu. V podstatě je všude, a pokud si na něj zvyknete a začnete s jeho pomocí léčit svoje splíny a bolístky, stanete se velmi rychle závislými. Je také mnoho celebrit, které alkoholu podlehly...

Život na výsluní se může leckomu zdát nádherný. Vždyť celebrity zná celý svět, všichni je milují a uctívají jako novodobé božstvo. Nikdo z nás, obyčejných lidí, si nedokáže představit, jak sláva ovlivní celý život. Není to bohužel jen v tom pozitivním slova smyslu. Ano, děláte to, co vás baví, a vyděláváte tolik peněz, že si můžete dovolit utrácet za všechno, po čem vaše srdce prahne, ale to si záhy vybere svou daň.
Je těžké nepodlehnout různým svodům a také je na vás neustále vytvářen tlak ze strany nejen fanoušků, ale také vašich agentů a kdo ví, koho všeho ve vašem okolí. Najednou nevíte, kdo kolem vás je kamarád a kdo chce jen využít vaši popularitu. Je nespočet stresových faktorů, které na slavné lidi působí. Musíte vždy vypadat bezchybně, jinak vás strhají kritiky, a pokud nejste dostatečně silná osobnost, může vás to lehce zlomit. A alkoholové opojení je únik, který vyhledává spousta slavných, aby se mohli uvolnit a zapomenout na všechno okolo.

Pod vlivem alkoholu člověk přestane hlídat sám sebe a mnohdy (i na veřejnosti) tropí různé výtržnosti, které, pokud nejste celebrita, zůstanou bez povšimnutí. Když se ale opije celebrita a někdo ji někde vyfotí či natočí, je téměř zaručené, že se to druhý den okamžitě objeví na předních stránkách médií celého světa. Léčba závislosti na alkoholu je možná, pokud člověk sám chce, stejně jako u všech dalších závislostí. Dá se s tím bojovat, ale nikdo neříká, že je to jednoduché. Tyto celebrity už ví, jak těžký je to souboj.

Celebrity, které bojovaly s alkoholem, najdete v naší fotogalerii.

Dalším vážným nebezpečím, o kterém se příliš nemluví, je kombinace léků a alkoholu. Mixování alkoholu a prášků je problémem, s nímž se potýká v běžném životě i mnoho z nás. Více o tom se dočtete v aktuálním vydání magazínu Blesk pro ženy, který seženete v novinových stáncích nebo si ho můžete koupit v elektronické či tištěné podobě v našem iKiosku ZDE.

Autor: archiv