Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vodku pila 24 hodin denně. Modelka Playboye si prošla peklem, než ji zachránili

5. září 2019 | 06:00

Už od svých devatenácti let toužila být Jessica Landon slavnou herečkou a modelkou. Její sen se naplnil, ale pocity štěstí a euforie brzy vystřídaly stesk, úzkost a samota. Útěchu proto začala hledat v alkoholu. Brzy se stala závislou a několikrát skončila v nemocnici.

Ctižádostivá Jessica Landon měla pocit, že žije svůj sen – v devatenácti letech se přestěhovala do LA, kde se stala úspěšnou modelkou pro pánský časopis Playboy a také herečkou. Přestože její život naplňovala zábava a večírky, uvnitř sebe se cítila prázdná. Svůj smutek proto zaháněla alkoholem, protože se pak cítila příjemně a zapomínala na veškerou bolest. 

Došla do fáze, kdy ve svých šestadvaceti letech pila čtyřiadvacet hodin denně vodku, přespávala na půdě a pravidelně zvracela krev. „Alkohol byl takový kouzelný lék, který mě zbavoval úzkosti a paniky, kterou jsem cítila,“ říká. Uvědomovala si, že jestli bude takhle dál pokračovat, brzy zemře. Podstoupila několik sezení, několikrát se pokusila o léčbu své závislosti, ale nikdy u abstinence nevydržela déle než osm měsíců. 

Jednoho dne zakopla a spadla přímo na hlavu. Jedna strana obličeje byla ochrnutá a začala mít problémy s mluvením. V nemocnici CT vyšetření ukázalo, že utrpěla krvácení do mozku, které muselo být co nejrychleji odstraněno. Po zotavení však zase propadla alkoholu. „Ležela jsem na zemi a nemohla jsem se ani hnout. Nemohla jsem dojít ani na záchod, a tak jsem ležela v moči. Kyselina v ní obsažená mi brzo začala "požírat" kůži,“ vypráví.

Z posledních sil poprosila o pomoc svého bývalého přítele, který ji odvezl do nemocnice. Její orgány začaly pomalu selhávat, vážila pětatřicet kilogramů a měsíc byla v péči lékařů. Poté, co prošla devíti léčebnými centry a bolestným procesem střízlivění, začala Jessica nový život. Už pět let se nedotkla alkoholu a pomáhá lidem, kteří mají stejný problém jako kdysi ona. Se svým partnerem očekávají první dítě a konečně zase našla důvod, proč si užívat života. „Bez ohledu na to, jak špatně se cítíte a jak moc na dně jste, vždycky svůj život můžete změnit. Když jsem zvládla být střízlivá já, dokáže to každý,“ dodává.



Autor: Aneta Valešová