Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Slunečná: Štěpán ruší svatbu. Přijde o lihovar kvůli udání?

14. září 2020 | 06:00

Ani dnes nebude věčným konspiracím a udáním konec. Lída chce prameny, Štěpán nechce Sylvu, přijde udání na lihovar, a to není zdaleka všechno. Také Janek bude mít co dělat s Romanovými intrikami. 

Štěpán se dozvídá, že Lída neřekla Sylvě o tom, že si ji nechce vzít, a jde hned na statek, ale Sylvu tam nenajde. Lída je naštvaná, protože podle ní stačilo pár týdnů, aby na ni Sylva přepsala prameny a mohl se s ní Štěpán klidně zase rozvést. Když se dozví, že Štěpán Sylvě zatím o zrušené svatbě neřekl, tak cítí šanci.

Do lihovaru přijede nenadálá celní kontrola na udání. Hlavní celník je nový, takže s ním nemají žádné vztahy. Oproti obvyklé kontrole nechá zkontrolovat všechny sudy. Zjistí, že chybí líh. Po odchodu celníků se Štěpán přizná, že nakoupil víc sudů a líh schoval. Zdeněk od právníka zjistí, že jim doměří daň, dostanou pokutu a hrozí jim zabavení firmy i veškerého majetku. Lída si myslí, že je udala Týna, ale byl to Slanina.

Janek si je jistý, že dotaci dostanou, a začíná plánovat rekonstrukci ozdravovny. Chce na ni použít peníze za nákup oleje pro Tománka. Už najímá chlapy na práci. Jenže Roman jedná a podaří se mu dotaci pozastavit. Hana zjistí, že se pokoušeli Koťu vydírat. Janek pošle do háje Romana i Linharta. Je přesvědčený, že v tom jede Linhart s Romanem.