Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nová postava Slunečné Karolína! Přebere Týně chlapa, nebo svede jiného?

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ
30. července 2020 | 06:00

Denisa Nesvačilová (29) je novým přírůstkem do rodiny herců v seriálu Slunečná. Tahle živelná kráska pořádně zamíchá kartami a jejímu půvabu nepodlehne jen jeden muž. Vypadá to, že její postava, která přichází ze studií v zahraničí, zamotá hlavu Jankovi, ale i další nové postavě seriálu. Jak to všechno bude, nám naznačila v rozhovoru a přiznala, že na farmě je jako doma a za půl hodiny dokáže uběhnout pět kilometrů nebo podojit kozu!

Deniso, vy budete jednou z hvězd v nové sezoně Slunečné. Jaké to je zaplout do natáčení úspěšného seriálu?

Už dva měsíce natáčím, i když se v seriálu objevím až v říjnu. Do toho rozjetého vlaku se nastupuje vždycky s velkým stresem, napětím a pokorou a musím říct, že ne vždy je to jednoduché. Musím říct, že tady, protože tým Slunečné je opravdu fantastický a hrozně přátelský, a to nemyslím jako klišé, ale opravdu to myslím upřímně, tak ze mě tohle všechno hned opadlo, tedy snad kromě té pokory. Ráda říkám, že ten seriál je takový nomen omen, oni jsou totiž všichni do jednoho sluneční.

Můžete nám představit postavu, kterou budete hrát?

Nevím, co všechno mohu prozrazovat. Moje postava se jmenuje Karolína, je to dívka z dětského domova, která když z něho v osmnácti odešla, tak našla útočiště u Popelkových na statku a pak díky shodě okolností a díky Bětě, která jí hodně pomohla, odcestovala studovat do Irska. Tam pracovala jako zdravotní sestra. Teď přijíždí na návštěvu a kvůli tomu, aby vrátila nějaké peníze. A bude tam nějaká láska!

Takže nějak radikálně zamíchá kartami?

Já nevím, jak to celé vlastně dopadne, protože u takovýchhle seriálů člověk nikdy neví, co se stane. Od autorů mám nastíněno, že láska proběhne, vím dokonce s kým, ale nevím, jestli to mohu prozradit, takže bych diváky ještě nechala chvíli čekat, je to přece jen za dlouho. Už teď ale mohu prozradit, protože už začínáme natáčet další díly, že to nebude jen jeden muž a že tam osudy zamíchá docela razantně. Ona ale není zlá, je to správňácká holka, trochu od rány, tak to asi sedí k tomu, že je z děcáku a je zvyklá se protloukat životem sama. Doufám, že se z ní nestane zlá postava.

Takže v její kůži se cítíte dobře?

Ano, protože přestože máme spoustu věcí v životě úplně jinak, tak je stejné éro jako já, možná ještě o trochu větší, takže se tam mohu pořádně vydovádět při natáčení a hledám míru, aby to nebylo moc, a doufám, že se mi to daří. Baví mě moc, je to taková živá voda!

Cítíte se na statku jako doma?

Na statku ano, i když jsem tam reálně strávila jen pár dní. Je to tam moc hezké a v tomhle počasí je super, že když je pauzička, může si člověk půjčit deku a lehnout si na trávu nebo se projít po louce. Právě tohle byl jeden z mnoha faktorů, proč jsem takhle narychlo nastoupila do seriálu, protože málokterý seriál, který je takhle dlouhodobější, se natáčí venku. Většinou jsou to ateliéry.

Jaký máte vztah ke zvířatům?

Kladný, kdysi jsme s přítelem byli čtrnáct dní na kozí farmě, kde jsem vstávala v pět hodin ráno a chodila jsem dojit, pak večer znovu. Chodím moc ráda ke koním, i když teď není úplně čas, ale umím to i tam – nejen jezdit, ale i kydat hnůj. Moc mě to baví, ale jako full time job bych to nechtěla, protože je to velmi náročné, ale ráda vyjíždím do přírody. Máme chatu v lese v jižních Čechách, takže práce venku a se zvířaty, to je všechno moje!

Vy jste prostě holka do nepohody! Jak dlouho vám trvá podojit kozu?

Trvalo mi to dlouho, protože jsem to neuměla a musela jsem se to naučit, ale nakonec jsem to stáhla třeba na půl hodiny. Nevím, jak dlouho to trvá lidem, kteří to umí a dělají denně, ale já jsem to stáhla na půl hodiny, takže myslím, že dobré. Za půlhodinu umím podojit kozu a uběhnout pět kilometrů.

Myslíte si, že dojení je jako jízda na kole, že k tomu sednete a hned budete vědět jak?

Já jsem ve Slunečné nedojila, vždycky jsem zatím asistovala, ale myslím, že se k tomu propracuji. Ono to ale při natáčení není tak jako ve skutečnosti, trochu se podvádí, protože když se to musí natáčet několikrát, tak ta koza nemá tolik mléka. Myslím si, že jestli mě k tomu pustí, tak za chvilku zase ten grif najdu.

Vy máte za sebou i natáčení filmu, během něhož jste intenzivně trénovala volejbal. Věnujete se mu stále?

Zdá se, že se v každém filmu učím nějakým novým dovednostem, třeba akrobacii ve výšce nebo něčemu podobnému. Musím říct, že akrobacii ve výšce pět metrů nedělám, ale na volejbal chodím ráda, ale teď na to bohužel nemám moc čas. Byla jsem letos asi třikrát, tak nevím, jestli se s tím mohu chlubit. Je to ale skvělý sport, který mohu doporučit všem ženám, protože ten pohyb v písku dělá hrozně hezkou postavu.

Máte nějaké plány na léto, nebo vám do toho zasáhly natáčení a korona?

Plány jsem měla, ale právě kvůli tomu, že natáčení Slunečné nemá kvůli koronaviru slibovanou pauzu, tak jsem vše musela zrušit. Zároveň začínáme v Divadle Radka Brzobohatého v srpnu už hrát, protože musíme nahradit představení, která byla zrušena. Letos je to tedy dost pracovní, ale za pár dní budu mít šest dní volno a určitě někam vyjedu.

Ono v podstatě bylo takové nucené volno pro všechny kvůli koronaviru. Co jste dělala, kde vás to zastihlo?

Kam mě to takzvaně odfouklo... Odfouklo mě to do jižních Čech, protože jsem se ze začátku bála být v Praze, protože člověk nějak nevěděl, na čem je, a informace nebyly, takže jsem se opravdu vylekala. Zavedla jsem si na chatu vodu, takže se tam už můžeme osprchovat, což tam čtyřicet let nebylo možné, a zahrádkařila jsem a štípala dříví. Zahradničit se snažím i teď, ale obávám se, že mi to všechno letos pochcípá tím, že natáčím Slunečnou.

Vůbec nevím, co si mám představit pod tím, když řeknete „zavedla jsem si vodu“...

Měli jsme studnu, ve které ještě loni nebyla voda, což je docela průšvih, takže jsme řešili, že bychom vrtali hlubší, protože my máme starou kopanou studnu. Nakonec jsme studnu vyčistili a voda se nám vrátila a doufám, že to tak vydrží. Ono ale letos není takové sucho, takže to je fajn. Do chaty byl zaveden jakýsi starý vodovod, ale nebyl funkční, takže jsme zprovoznili trubky, koupili hloubkové čerpadlo a zapojili ho, utěsnili a teď to funguje!

Vy totiž matete zjevem, vypadáte jako princeznička, ale přitom se, zdá se, nebojíte žádné špinavé práce!

Já si užívám, když jednou za půl roku mohu být někde za princeznu, a dneska jsem to pojala hodně princeznovsky, protože jsem tu dnes i moderovala, tak jsem si říkala, že bych neměla přijít úplně v huculích, a je dneska tedy i dost vedro. Jinak jsem ale spíš holka v montérkách.

Myslíte si, že se budete muset učit něco speciálního i kvůli natáčení Slunečné?

Teď krájím hodně zeleniny, každý den, takže v tom se dost zdokonaluji, ale jinak si nemyslím, že mě čeká něco tak závratného, co bych se musela učit. Pokud tam pánové scenáristi napíšou něco takového, co bych se měla učit, tak doufám, že se mi to bude hodit jako ten beach!

 

Video se připravuje ...