Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Martin Kraus: Doma se chlubit nebudu, před ženou bych se styděl

Video se připravuje ...
VIDEO: videohub
2. října 2022 | 06:00

Herec Martin Kraus (39) přiznal, že velmi rád tančí, a tak není divu, že souhlasil s tím, že bude reprezentovat Divadlo Metro v soutěži Roztančené divadlo, v níž proti sobě bojují herci různých divadel. 23. října 2022 se uskuteční finálový galavečer a vy do té doby můžete dát hlas svému favoritovi. Své ženě, bývalé latinskoamerické tanečnici, prý to, co se naučil, ukáže Martin raději až na premiéře.

Martine, jaký máte vztah k tanci?

Kladný, možná tak nevypadám, ale tancuji strašně rád. Moje tancování je ale spíš takové blbnutí, napodobuji spoustu tanečníků, které známe z filmů, jako jsou Travolta nebo Patrick Swayze, takže je to spíš takový pokus o tanec. Teď mám doufám možnost se něčemu naučit a přiučit, jsem člověk, který rád přijímá výzvy, takže dělám, co můžu.

Jak dlouho vám trvalo, než jste si rozmyslel účast v soutěži?

Pamatuji se, že jsem jel do Prahy a někdo mi volal, že je tu tahle možnost, a já jsem okamžitě souhlasil. Myslím si, že tanec je hezký sport.

Měl jste zkušenost s tancem třeba z tanečních?

Byl jsem v tanečních, ale po druhé lekci jsem si – ne na parketu, ale u koní – zlomil ruku, takže jsem tancovat nemohl, a tím pádem moje taneční kariéra skončila.

Teď si tedy budete na sebe dávat pozor?

Určitě. Já ale umím takové ty základní tance, jako jsou polka a valčík. Pocházím z vesnice, kde zábavy jsou, tak je od nepaměti vymetám s babičkami, maminkami, partnerkami a tak dále, baví mě to, ale rád se přiučím něco nového.

Takže kdyby se někdo zeptal vaší partnerky, jaký jste tanečník, co by odpověděla?

Moje žena tancovala závodně latinskoamerické tance, ale protože mě miluje, tak by řekla, že jsem výtečný tanečník. Ale po pravdě – jsem spíš takový slabší průměr.

Když máte doma tanečnici, není to výhoda, že vás může trénovat trochu i doma?

Na to vůbec není čas, ona je veterinářka a má svojí práce dost, já mám také svojí práce dost a práci domů netaháme. Já trénuji někde jinde a možná bych se s ní i styděl.

Takže se doma nebudete chlubit tím, co jste se naučil?

Určitě ne a uvidí mě tančit až na premiéře.

Video se připravuje ...