Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Miluška Bittnerová: Když žádné sebevědomí nemám, nemohu ho dceři předat. Snad to zvládne její otec

Video se připravuje ...
30. dubna 2022 | 06:00

Herečka Miluška Bittnerová (45) je jedna z mých oblíbenkyň. Vždycky když se potkáme, tak si moc hezky popovídáme. Je milá, bezprostřední a tentokrát mě úplně vykolejilo, že si vůbec nevěří. Také prozradila, proč se doma schovává před manželem v koupelně!

Miluško, jaká je tvoje beauty rutina, jak se zkrátka staráš o svou pleť?

Kolik máme času? Ačkoliv vypadám, že jsem rozlítaná, tak moje dcera a moje pleť jsou komodity, o které se starám. U dcery to je všem jasné, ale já mám také velmi komplikovanou a hysterickou pleť, takže kdybych se nestarala, tak nevím…

Co to znamená hysterická pleť?

Hrozně si vybírá, co se kosmetiky týče. Někdo mi třeba strašně chválí kosmetiku, stojí třeba dvacet tisíc a já si ji na sebe dám, a trpím nebo se osypu. Ráno třeba při líčení v maskérně je to docela legrace. Při tom prvním doteku s pletí se červenám tak, že musím ovívat vizážisty, kteří mě neznají, a uklidňovat je, že to přejde. Do půlhodinky je to v pořádku. Jinak se starám velmi. Odličuji, čistím, masky si dávám. Mám zásadu, že mě manžel nikdy neuvidí v masce, takže jsem věčně tajně zalezlá v koupelně.

Jak často se takhle ukrýváš?

Skoro každý den, protože na každý den mám jiné masky. Už mám i takové vychytávky, že dám masku a jdu se osprchovat a pak ještě chvíli něco dělám, aby to bylo na tu půlhodinku. Masky na hodinu, to není nic pro mě, na to nemám čas. Jsem fakt hrozná.

Takhle ses starala o pleť vždycky?

Kdybych se bývala o svou pleť starala vždycky, bylo by asi všechno jinak, ale tím, že jsem se začala pleti věnovat až po třicítce, tak to je všechno horší a s přibývajícími léty se člověk musí starat víc a víc. Nejhorší je, když si balím na dovolenou, dřív tam byly knihy, oblečení, několik párů lodiček na vysokém podpatku. Teď tam nemám žádné, oblečení jen tak, aby se neřeklo, a pak kosmetika. Nesnáším váhové limity u zavazadla, když se musím rozhodovat, který krém jede se mnou a který musí zůstat.

A do salonů chodit nemůžeš, to by tvoje hysterická pleť nedala?

Já na salony nemám čas. Vezmi si to, na kolik je to hodin. Než tam dojedeš, než ti to udělají a než se vrátíš, to jsou tři hodiny pryč. Já se tak snažím spoustu věcí si dělat doma sama. Dokonce jsem si pořídila ultrazvukovou špachtli.

Takže kdybys náhodou pověsila herectví na hřebík, můžeš mít doma salon krásy?

No to ne, mě to baví jen na sobě, na druhých vůbec. Ale v podstatě se nikdy nenudím, když mám chvilku volna, tak si udělám kosmetiku, pak si jdu lehnout a jsem strašně šťastná. Takhle dopadla jedna párty girl.

Pamatuješ si, kdy ses poprvé namalovala a čím to bylo?

Jako u většiny našich vrstevnic to byl Dermacol ukradený mamince. A potom taková ta super levná kosmetika, která jen cos ji na sebe dala, už se roztékala. Myslím, že dneska už bychom se bály dát si to na obličej. Kam se hrabeme proti našim maminkám a babičkám, ty musely mít pleť a výdrž, místo řasenky krém na boty!!! Já bych z toho měla zánět a tak tři měsíce bych neviděla.

Měla jsi někdy období, kdy ses vůbec nemalovala?

Ne, já jsem ošklivá, já se musím líčit vždycky. Doufám, že někdy dojdu do bodu, kdy se nikdy líčit nebudu a nebude mi to vadit. Hrdě vyjdu před lidi a řeknu "tady jsem" a jim nebude vadit se na mě dívat a to, že tam jsem. Já si dám aspoň pudr a balzám na rty, nechci nikoho děsit.

Jako herečka nemáš sebevědomí a myslíš si, že jsi ošklivá?

Herečka si nemusí připadat krásná. Lidi také nejsou všichni krásní, takže mohou být i ošklivé herečky. I my máme právo na život. Ale je pravda, že je to blbé, když herečka nemá sebevědomí, docela to ztěžuje život, ale herectví není o tom, být krásná, i když to tak může vypadat. Ale opravdu, holky, můžete jít hrát, i když nebudete krásné.

Doma máš malou dceru, jak jí předáš to sebevědomí, které by měla mít?

To nevím, to jí asi bude muset předat tatínek, to myslím teď zcela vážně. Připadám si tu trochu jako u terapeuta.

Omlouvám se, trochu mě to překvapilo…

Já mám také pocit, že když vidím všude kolem sebe rozhovory, tak si všichni hrozně věří a jsou přesvědčeni, že jsou dokonalí, ale jsou i lidé, kteří si to nemyslí, a také žijí a není to nenormální. Ale byla bych ráda, kdyby Betynka měla větší sebevědomí než já, a doufám, že jí to předá její otec.

Tak teď to ukončím z jiného soudku – blíží se léto, plánujete rodinnou dovolenou?

Ano, plánujeme a podařilo se nám uhlídat tři týdny v kuse. Loni jsme byly v pronajatém baráčku na Kanárských ostrovech a teď si to zopakujeme a moc se na to těšíme. Mini B už začala plavat, což mě těší, protože kvůli koroně jsme nemohly chodit na plavání s miminky, ale teď trénujeme v bazénu a myslím, že to půjde.

Video se připravuje ...