Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Vycházející hvězda českého filmu Tony Mašek: Sním o akční roli, jsem milovník bojových sportů!

8. března 2022 | 06:00

Vedle seriálů a filmů jako Prvok, Tečka, Šampon a Karel, Chlap na střídačku nebo Masaryk se objevil i v kasovním hollywoodském trháku Spider-Man: Daleko od domova. Díky svým jazykovým znalostem dokáže hrát v cizím jazyce, a to i s požadovaným akcentem. Že by příští lamač dívčích srdcí?

Přání stát se hercem měl Tony od čtrnácti let, kdy prošel dvěma letními hereckými tábory. „Chtěl jsem se stát hercem, proto jsem si vybral Pražskou konzervatoř. Přijali mě napoprvé. Nikdy jsem nebyl typ, který rád sedí ve školní lavici a mává rukou nad hlavou. Tady to bylo něco úplně jiného – a já úspěšně absolvoval,“ svěřil se mladý herec.

Video se připravuje ...
Herecké hvězdy ve vedlejších a malých rolích filmu Prvok, Šampón, Tečka a Karel • VIDEO: Bontonfilm

Po úspěšném ukončení konzervatoře začal hrát pro české, ale i zahraniční produkce. Jazykovou výbavu dotáhl do té míry, že je schopný roli odehrát v cizím jazyce, a navíc i v požadovaném akcentu. Například britský přízvuk se naučil pro netflixovou show The Letter For King. Byla to jeho první menší role, v níž využil jazykového kouče. 

Cizí mu nejsou divadlo ani seriálové role. Tonyho první divadelní hrou byla Castro’s Beard od Briana Stewarta v Divadle Kampa. „O divadle jsem přemýšlel po konzervatoři, dokonce jsem uvažoval, že bych studoval na Londýnské akademii hudby a dramatických umění (LAMDA), ale nakonec jsem od toho upustil. Vždy jsem tíhnul spíše k filmovému herectví, tak jsem nakonec po konzervatoři odešel do světa,“ shrnul své začátky Tony Mašek. Ze seriálových rolí si nejvíce cení role Alexeie v Shadow and Bone.

Každý herec má vysněnou roli, na kterou čeká. Jaká je ta Tonyho? „Dnes bych moc rád hrál akční roli, která má vedle akce co nabídnout i v charakterové rovině. To je pro mě momentálně snová role a je mi velmi blízká, jelikož se věnuji taktické střelbě a bojovým sportům."

Vedle již zmiňované plynné angličtiny a němčiny Tony Mašek hodně sportuje a snaží se zdravě jíst. Co se týká lásky k bojovým sportům, tak začínal kickboxem, poté přešel ke krav maze, po nějaké době se vrátil ke kickboxu a thajskému boxu společně s brazilským jiu-jitsu. Nyní se věnuje a trénuje MMA. „Pro herectví je vlastně jedno, co děláte, co se učíte, protože všechno se jednou hodí. Já se třeba teď učím i malovat," uzavírá talentovaný herec.

Autor: Dita Mrázková