Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Před dluhy nestrkejte hlavu do písku a nestyďte se požádat o pomoc, jde tu o čas, radí odborník

Video se připravuje ...
VIDEO: Videohub
11. října 2021 | 06:00

Říkáte si, jak se někdo může zadlužit tak, že to zcela obrátí jeho život naruby? V dnešní době je to mnohem jednodušší, než si myslíte, a protože o svých dluzích lidé neradi mluví, jistě i mezi vašimi přáteli bude pár takových, kteří museli čelit exekucím a jiným postihům kvůli neuhrazeným dlužním pohledávkám. Vždyť dluhy si nevybírají, mohlo by to potvrdit i několik známých osobností. Tento díl pořadu Nejsi v tom sama tak bude věnován právě dluhům. 

Mým hostem je David Šmejkal, ředitel Poradny při finanční tísni, která je neziskovou, nestátní a nekomerční společností, jež pomáhá lidem, kteří se ocitli ve finanční tísni.

Tím, že své dluhy budeme ignorovat a budeme dělat, že neexistují, si rozhodně nepomůžeme. David Šmejkal se denně setkává s případy, které právě kvůli takovému chování dospěly do kritického bodu. Není vůbec ojedinělé, že lidé kvůli dluhům mohou přijít o střechu nad hlavou, nejsou schopni se postarat o rodinu a dostávají se do bludného kruhu, ze kterého marně hledají cestu ven.

Mnoho z nás ani netuší, že existují instituce, kam můžeme o radu zavolat na bezplatnou linku a kde nám rádi pomohou. Domluvit si schůzku a služby neziskových organizací, jako je právě Poradna při finanční tísni, lze zcela zdarma. „Důležité je neváhat a začít vše řešit co nejrychleji, protože jakmile úroky začnou přerůstat přes hlavu, je vše komplikovanější. I tady platí, že čas jsou peníze,“ vysvětluje David Šmejkal. Pokud i vás sužují finanční potíže, rozhodně si poslechněte, jak na to, nezoufejte a volejte o pomoc!

Video se připravuje ...