Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Iva Frühlingová: Sourozence jsem synovi důrazně rozmluvila

Video se připravuje ...
VIDEO: videohub
4. července 2021 | 06:00

Zpěvačka Iva Frühlingová (39) přiznala, že se z ní na vesnici stává trochu bydlenka. Její šestiletý syn zatoužil po sourozenci, ale toho mu pádnými argumenty vymluvila tak, že už má klid. Co všechno mu řekla, aby ho odradila?

Ivo, vy jste nedávno oslavila narozeniny. Potrpíte si na velké akce, nebo slavíte spíš komorně?

Myslím, že od určitého věku se to snad ani neslaví. Zrovna letos jsem v ten den byla ve studiu v Ostravě v Dobrém ránu, kde mi popřáli, a cestou domů mi popřál manžel a syn a dostala jsem snad bonboniéru nebo něco takového.

Přestože už není máj, tak tady pod tím Petřínem mi to nedá se nezeptat, jestli vás letos někdo políbil pod rozkvetlým stromem...

Prvního mi volal syn od babičky, že musím říct tátovi, aby mě políbil, ale my jsme na to samozřejmě nějak zapomněli. Nejsem moc tradiční typ. Já i na Vánoce zdobím černými ozdobami, protože musím, ale nechci je slavit, a k tomu si pouštím Depeche Mode.

Je nějaký den v roce, který ráda slavíte?

Narozeniny mého syna nebo Halloween.

Co máte teď v plánu, když se nám trochu opět otevírají možnosti?

Já jsem introvert, takže paradoxně tohle období pro mě bylo docela přínosné. Měla jsem čas srovnat si myšlenky, vytvořit písničku s DJ Rockstarem Tik-tak a teď budeme vydávat ještě další, která má název Moralisté. Pak jsem si také udělala TikTok, který mě strašně baví, protože na něm mohu dělat různé blbiny a za docela krátkou dobu mám asi padesát tisíc sledujících, takže skvělé.

Je ta sledovanost pro vás hodně důležitá?

Je to milé, hlavně kvůli tomu, že jsem to začala dělat jako takovou blbost, protože už jsem se v karanténě začínala nudit a koukala jsem v tu dobu pořád dokola na Výměnu manželek. Pak jsem tam dala nějaké vaření a hrozně to stouplo ve sledovanosti. Jak to začalo bavit lidi, tak to začalo bavit i mě a teď to nějak jede.

Takže vás baví vaření?

Já vařím ráda a vždycky jsem vařila. Na TikToku si z toho dělám srandu. Teď, když se vaření stalo takovou povinností spolu s malým, tak mě to každý den nebaví.

Co je takovým vaším majstrštykem?

Ráda vařím česká jídla, ale vařím i dobré francouzské speciality, jako je quiche. Ten má rád můj manžel. Dělám skvělou svíčkovou, ale malý má rád rajskou, takže mi přijde, že poslední dobou nedělám nic jiného. Začal si taky vymýšlet, pěkně vymýšlet, a pořádně zkouší mou trpělivost.

Písnička Tik-tak byla o tikotu biologických hodin. Tikaly vám také?

Ono to bylo o různých věcech, také o tom, jak čas těm matkám ubíhá moc rychle, nebo pomalu, také o té mé panické atace, kterou jsem s malým zažila a o které se snažím teď mluvit. Trochu to chci normalizovat, aby to nemělo takové stigma. Jinak si nemyslím, že bych osobně měla nějaké tikání biologických hodin. My jsme se rozhodli a bylo to.

Nevyslovil váš syn někdy přání mít sourozence?

Vyslovil a já jsem mu to hned zastavila tím, že jsem mu řekla, že mu bude brát hračky, iPad, bude mu všechno jíst, bude ho rozčilovat, nebude spát a bude hrozně řvát, takže se zklidnil a od té doby je to v pohodě.

Plánujete něco na léto?

My stavíme dům, takže se těším, že bude dodělaný, bude tam tráva, a ne to bahno, co je tam teď.

V jakém stavu je dům teď?

Je obyvatelný, ale dneska nám zrovna dělají podlahu, tak jsem ráda, že jsem vypadla, protože je dům plný řemeslníků. Pomalu se to šperkuje, ale zahrada ještě vůbec není. Na cestování nebudou s domem čas ani peníze, ona je to totiž pekelně drahá záležitost.

Naučila jste se hlídáním stavby domu něčemu novému?

Stavbu šéfoval spíš manžel, ale já jsem si teď zasadila kytičky. Udělala jsem si záhonek z cihel.

Takže se z vás stane bydlenka?

Co mi zbývá na vesnici...

 

Video se připravuje ...