Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Klára Klempířová: Učím ženy, jak neutratit majlant, a přitom vypadat jako bohyně

12. října 2020 | 06:00

Ve své Módní ordinaci radí ženám, jak vypadat dobře, a neutratit přitom majlant. Známá je také z pořadu Sama doma, kde divačky informuje o nových módních trendech. Jak vidí svým odborným okem nás, Češky? Co je podle ní největší módní nešvar? A proč je ráda za návrat k tradici?

Znám vás za všech okolností perfektně upravenou, tak mě napadá: máte někdy chvíle, kdy na nějakou dokonalost jednoduše kašlete?

Ale to je jen zdání! I když mi na vzhledu hodně záleží, dokonalost už řeším čím dál míň. Zjistila jsem totiž, že člověk nemusí být dokonalý, aby byl okouzlující. Myslím si, že žena je nejkrásnější, když je šťastná, spokojená a když se cítí milovaná. Pak září a nikdo si na ní nějakých nedokonalostí ani nevšimne. Hlavně s přibývajícím věkem je dobré si uvědomit, že nejkrásnější zralé ženy jsou ty, které jsou milé, laskavé a přející. Zlost a zatrpklost se v obličeji nemilosrdně odráží. Pro mě je zásadní, abych se cítila svěže. Třeba když mám čerstvě umyté vlasy, to mám hned lepší pocit. Proto si je myju skoro každý den. A nešetřím na sobě, už vím, že investice do zdraví a krásy je ta nejdůležitější.

Když jdete po ulici, čeho si na ženách všimnete jako prvního?

Především celku, toho, jestli působí harmonicky. Pak zaměřuju pozornost na vlasy a boty. Upravené vlasy a čisté kvalitní boty, to je základ všeho. Přílišná vyumělkovanost škodí stejně jako přílišná ležérnost. Namixovat od každého trochu tak, aby byl výsledek na jedničku, je ale docela těžké.

Jakého nešvaru se my Češky v módě dopouštíme?

Někdy mám pocit, že převládají dvě skupiny žen: ty, které řeší módu a vzhled až moc, a ty, jež módními trendy pro změnu opovrhují. Ani jedno není dobře, chtělo by to balanc. Nikoho slepě nenapodobovat, jen se inspirovat a najít si svůj vlastní styl, který mi bude nejvíc sedět.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Video se připravuje ...