Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pro každý zadek jiné legíny aneb Ten nejlepší výběr z české scény

18. ledna 2022 | 06:00

Že je pohyb vaší přirozenou každodenní činností nebo jen zkrátka ráda chodíte do přírody? Vneste do svých sportovních aktivit maximální komfort, ženskost i nadčasový design! Hrdinkami vašeho pohybu budou legíny, za kterými stojí příběhy, osobitost a český um.

Od podprsenek po jógamatky

Za příběhem značky Kinoko stojí úspěšný podnikatel Antonín Kokeš, zakladatel zavedeného výrobce dárkových předmětů a her i pražské sítě řemeslných pekáren, o kterých je známo, že zákazníci pekařům vidí přímo pod ruce. V dubnu spatřila světlo světa jeho nová značka Kinoko. Název, jenž v japonštině znamená houbu, ale i naději. Ale to je vedlejší, hlavním důvodem vzniku je přesmyčka z Antonínovy přezdívky z mládí – Kokino.

Portfolio značky nabízí sportovní sortiment od sportovních podprsenek po jógamatky. Těmi největšími hrdinkami jsou ale legíny a motto českého brandu „pro každý zadek jiné legíny“ odpovídá jejich charakteru. Splynou s tělem jako druhá kůže a jsou k dispozici ve třech materiálech a pěti různých střizích.

Nově se totiž portfolio značky rozšířilo o těhotenské legíny Mama Hug, které mají všem těhulkám přinést absolutní komfort. Zásadní roli hrají švy a jejich umístění. Ideální je, když je přestřižení břišního pásu v přední části legín umístěno spíše níže, tedy tak, aby na rostoucí těhotenské bříško nic netlačilo. Na zadním dílu může být naopak trochu výš, což opticky lichotí vytvarování postavy.

S láskou

Manželé Niki a Ctirad svou značku TvaLaska postavili především na podložkách na cvičení. Dělají radost působivým designem, především ale zpracováním s ohledem na životní prostředí. Jsou vyrobeny ze 100% přírodního kaučuku. Love brandem se TvaLaska stala i díky spolupráci s nadací Krása pomoci, která pomáhá seniorům prožít důstojný a aktivní život. K této příležitosti vyrobili podložky s názvem Tvá Kráska a Cesta života. Z každého zakoupeného kusu z této kolekce poputuje 500 Kč na pomoc seniorům, o které se nadace stará. Ambasadorkou celého projektu je 92letá paní Mili, která je důkazem toho, že s láskou a pohybem to jde opravdu v každém věku.

Vedle láskyplných projektů a podložek mimo jiné vyrábí i legíny z recyklovaných plastů a sítí z moře. Recyklovaný materiál neprosvítá, zároveň je však prodyšný a příjemný na těle. Radost vám budou dělat v barevném provedení půlnoční modré, vášnivě rudé či vesmírně šedé.

V pohybu hlavně pro sportovce

Módní značku SYN v pohybu rozpohybovala oděvní návrhářka Kristina Synek spolu s Petrou Šubrtovou a Břetislavem Stromkem. Sortiment legín nejprve připravila pro běžce, avšak rychle si je oblíbili i jogíni. Syntetické funkční materiály pomalu střídají přírodní materiály. Především bambusové vlákno a micromodal (extra jemný materiál s hladkým povrchem, vysokou savostí a elasticitou). Legíny jsou pověstné svou specifickou geometrií, grafickými liniemi a prvky plátna uměleckého malíře.

Smyslná a etická česká kolekce

Značka WeMove působící 6 let na trhu učí etice a stylu. Cílem značky je totiž motivace k aktivnímu životnímu stylu, avšak bez pocitu jisté nepatřičnosti, kterou často zažijete ve fitku plném cvičenců v superfunkčních trikotech volajících po nejvyšším výkonu svého nositele.

Kolekce legín je vyráběna v České republice z materiálů, které jsou taktéž české provenience. A to včetně všech doplňků, jako jsou nitě, etikety aj. Vyniká nejen podporou lokálního trhu, ale také minimalistickým a sofistikovaným designem v tlumených barvách, jako jsou odstíny šedé, béžové, hnědé eskalující do bordó – ale přijdou si na své i nadšenci oranžové, khaki či modré.

Udržitelná a ekologická díky nylonu

Ekologická značka Circlle našla zalíbení v udržitelnosti, jež není jen pouhým příběhem marketingu, nýbrž faktem. Zakládá si na férovém přístupu k životnímu prostředí, a proto používá k výrobě sportovního oblečení inovativní materiály, jako je nylon z rybářských sítí a ostatního nylonového odpadu, či doplňky, jako jsou nitě z recyklovaných plastů. Značka bere ohled nejen na životní prostředí, ale i na ženské křivky. Legíny Ivy z kolekce Contour se vyznačují vysokým pasem i světlými pruhy na nohou, aby tvarovaly a opticky prodlužovaly postavu. Design legín je charakteristický pro svůj jednoduchý střih a tlumené tóny barev. Značka, která rozhodně stojí za pozornost, protože je to oblečení, na které můžeme být náležitě hrdí.

Stylové legíny všech barev a střihů vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová