Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Připravená na podzim: Tohle je top výběr svetrů pro vás!

6. října 2020 | 06:00

Také si na podzim dopřáváte nový úpletový svetr? S odchodem léta se přímo nabízí zachumlat se do měkkých pletenin a trávit v nich nejvíce času. Jsou pak našimi uniformami nejen v práci, ale i v pohodlí našeho domova. A letos to platí dvojnásob! Jaký trumf hraje do karet letošní chladné sezoně?

Vzhledem k tomu, že nyní trávíme doma více času než obvykle, hlavní důraz je kladen na minimalistické pojetí, maximální pohodlí, ležérní eleganci, čistotu stylu a uvolněnost. Ale přece jen jsou trendem nepatrné detaily. O jaké se jedná?

#1 Trošku jiné polo

Že jste zvyklá na výstřih do V za doprovodu límečku jen u polo triček? Letos to bude hlavním trendem i u pletenin. Přemění jinak jednoduché svetry v neotřelém a originálním vzhledu evokujícím pánský styl. Ten ostatně letos boduje i v dámské módě. Že by to byla známka emancipace moderních žen? Tak či jinak, v tomto stylu se budete cítit opravdu sebevědomě. Zvolte dále džíny s vysokým pasem nebo kalhoty koženkové. Vhodným obutím pak budou bagančata neboli vojenské boty chelsea boots.

#2 Se zipem

Nenápadný, ale nápaditý. Zip se bude letos vyjímat na přemíře svetrů a bude okupovat přední příčky žebříčku módních trendů. Tento hit má na svědomí francouzský módní návrhář Simon Porte Jacquemus, pro kterého jsou typické čisté linie a nadčasovost. Do svých kolekcí umí zakomponovat originalitu, prvky přírody a nespoutanou krásu stejně tak jako do svých přehlídkových show. Je známý zajímavými lokacemi, jako je například obilné či levandulové pole. Vzhledem k tomu, že může být horní část svetru odhalená, můžete dát na odiv vkusné náhrdelníky v dekoltu.

#3 Romantické knoflíky

Rozepínací svetr s knoflíky do výstřihu V vyznívá ryze ženským, romantickým dojmem. Ideální kombinaci bude tvořit se skinny kalhotami. Pod něj zvolte upnutější top lemovaný krajkou, body či můžete zvolit jen pohodlné spodní prádlo. Svetr vynikne i s vykukující bílou košilí s límečkem.

Autor: Žaneta Podlahová