Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Podzim patří holkám krev a mlíko aneb Ty nejlepší outfity pro ně!

6. září 2023 | 06:00

Jak vypadá krásná žena? A existuje na to vůbec správná odpověď? Každý totiž bude mít bezesporu jinou představu. Ale shodneme se na jednom. Krása spočívá v tom, co z nás vyzařuje, jak na lidi působíme a jaký styl nás charakterizuje. A je jedno, jestli máme míry modelky nebo kila navíc. Mantinely krásy neexistují. Diverzita, originalita, osobitost. Atributy, jež vládnou dnešní společnosti. Svět, který je shovívavější než kdy dříve.

Jaké outfity budou lichotit nejen ženám s výraznými křivkami? Na to se podívejte ve videu i následujících řádcích!

Video se připravuje ...
Souboj velikostí S vs. XL: Jak zkombinovat sako tak, aby slušelo hubeným ženám i baculkám? • VIDEO: BPŽ/Petr Němeček

#1 S kůží na trh

S kůží na trh, a to doslova! Smyslný vzhled pravé kůže či koženky v černé barvě vám dodá zdravé sebevědomí. Sáhněte po šatech v midi střihu na rozepínání s výstřihem do V a pasem zvýrazněným za pomoci textilního pásku. Dbejte na to, aby koženkové šaty disponovaly delšími rukávy, ty jim zajistí tu pravou exkluzivitu a nenucený šarm. Pokud by byly příliš odhalené, mohly by působit lehce lacině. Ideálním střihem také budou ty ve stylu košilových šatů. Zvolte k nim kotníčkové kozačky do špičky na blokovém podpatku.

#2 Úskalí všech baculek a klasika na poli kalhot

Džíny a spodní prádlo patří k těm nejvíce komplikovaným kouskům pro dámy s křivkami. Obecně platí, že upnuté džíny či denimové kalhoty v rovném střihu plus size postavě zalichotí jak v tmavém, tak ve světlém denimu. Jen musí být jednolité barvy bez vyšisování v rizikových partiích, jako jsou zadeček, stehna či boky. Takové nejsou však vždy k dostání v obchodech, a tak naprostou sázkou na jistotu budou pružné černé slim kalhoty. S nimi uděláte parádu pokaždé. Můžete k nim zvolit rolák bordó barvy a k tomu lehký černý kabátek a kotníkové kozačky bez podpatku. Nebo huňatý svetr prodloužené délky, oversized model s pruhy nebo kardigan, který vám schová bříško i boky.

Tip boubelky Kristiny, která stojí spolu s Žanetou za projektem ZKabinky: „V obchodech bývá jen pár XL kousků a ty se u některých značek rovnají spíše velikosti L. Oceňuji, že velké značky začaly přidávat velikost XXL, ale na prodejnách je často nenajdete a musíte je objednat.. Každopádně jestli mohu vypíchnout jednu věc, kterou si letos určitě pořídím, tak to budou zvonáče. Na silnějších nohou mi totiž přijde, že udělají daleko hezčí tvar, než klasické slimky. Jen to chce určitě podpatky!"

#3 Monochromatický styl

Ach, to souznění podobných tónů! Cítíte tu noblesu ve vzduchu jako my? Rozzařte se na podzim béžovou souhrou barev. Zvolte béžové úpletové šaty, na ně hnědý kabát či ten ve slonové kosti. Tak budete rozhodně za divu! A jako bonus – přidejte červenou rtěnku. Úspěch zaručen!

#4 Rozzařte se barvami aneb Šaty jsou ženským základem

A kdo říká, že černá musí vládnout celému šatníku žen s větší velikostí? Fakt, že tenhle tmavý odstín zeštíhluje, je nezpochybnitelný, ale to neznamená, že se vzdáte barev! Boubelkám zalichotí béžové tóny, ale i jiné, jako například hnědé, cihlové, starorůžové, pastelově žluté či fuchsiové. Dbejte však na ten správný střih. Ideální je zavinovací s výstřihem do V a se zdůrazněným pasem, který dotvoří siluetu přesýpacích hodin. Nemusíte se na zimu bát ani rolákových úpletových šatů, jen si dejte pozor na jejich materiál. Nesmí být příliš tenký, který prozradí všechny nedokonalosti. Zvolte ten z pevnějšího úpletu a vyzbrojte se stahovacím tělovým prádlem, jako jsou vysoké kalhotky či body. A to neplatí jen pro holky krev a mlíko, ale i pro štíhlé ženy, protože všechny máme bříško po obědě, ne že ne! A kdo by se chtěl vzdát těchto zatraceně pohodlných šatů v přicházejícím nečasu? Zvolte k nim jemné punčošky, přehoďte přes ně kabát minimalistického střihu a doplňte ho kotníčkovými kozačkami na mírném podpatku.

#5 Ikonický model: trenčkot

Bez tohoto ikonického kabátu si snad už ani neumíme představit šatník. Není divu, že si ho oblíbily ty nejkrásnější sexsymboly minulého století, jako jsou třeba Audrey Hepburn, ale i filmoví detektivové. Je totiž univerzální. Bez ohledu na pohlaví, sezonnost i postavu. Unosí ho všichni přes celý rok a lze ho kombinovat úplně, ale úplně se vším! S džíny, se sukní, šaty, ale i s podpatky či keckami.

#6 Business casual look

Sázka na jistotu! Oversized blazer, delší basic tričko a společenské kalhoty rovného střihu. Business casual look ale také hravě vytvoříte pomocí pouzdrové kožené sukně ke kolenům s jednobarevným tričkem.

#7 Zlatá dobrá pouzdrovka

Plus size siluetě zalichotí místo volných sukní ty pouzdrové. Protože některé plisované sukně, které drží již několikátou sezonu přední příčky módních trendů, přeci jen opticky přidávají na objemu. Záleží na tom, jak moc vrstvená sukně je. Pokud jich má opravdu hodně, zvolte raději zmiňovanou pouzdrovku, nebo saténovou sukni rovného střihu. Dámy s křivkami, přestaňte se tak schovávat a nebojte se, že jste krev a mlíko! Příliš volné oděvy vám jen uškodí.

Stylový outfit pro všechny typy postav pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová