Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Alice Bendová: Jsem tlustá bába vedle chlapa, co zhubl 14 kilo

10. září 2020 | 12:00

S herečkou Alicí Bendovou (46) je radost dělat rozhovor. Je přirozená a vtipná. Dost jsme se nasmáli, když vyprávěla, jak potají upíjí šlehačku z lednice, zatímco by měla držet dietu, a jak ji její syn v roli trenéra prohání po kopcích.

Alice, vy za ta léta spolupráce se salonem Yes VIP máte jistě leccos vyzkoušeno. Na co nedáte dopustit, co vám nejvíc zabírá?

Největší radost mi dělá botox do čela, ale jsem děsná a moc se hýbu a tam je důležité, aby člověk čtyři hodiny po aplikaci nic nedělal, hlavně se nepřekláněl, nelehal. Ovšem ten efekt je skvělý, obličej vypadá mnohem odpočatější, rozzáří se a přijde mi, že vypadám najednou mladší.

Jak často chodíte na aplikaci?

Jednou za půl až tři čtvrtě roku. Nechám si ho dávat jen do čela a pak trošičku na mimické vrásky u očí, jak se pořád řehtám, tak je mám dost vysmáté. Jinak vlastně zatím nic jiného neřeším.

Máte tohle léto před sebou ještě nějaké plány cestovatelské?

Máme plán, ale s koronou v zádech je to trochu těžké. Máme objednaný velký obytný vůz a pro mě to bude premiéra, ještě jsem nikdy takhle necestovala. Děti jezdí občas se svým taťkou, takže se těší, jak mi to všechno ukážou, protože jsou na to zvyklé. Moc se na to těším.

To je obytňák se záchodem a koupelnou a tak?

Ano, když jsem poprvé to auto viděla, tak jsem byla nadšená, ono je to jako garsonka. Máme tam postýlky, vepředu pro dva vzadu pro tři lidi a ještě se dá rozložit sedačka. Je tam záchůdek, koupelna a kuchyň, takže budu vařit.

Budete jezdit po Čechách, nebo máte v plánu vyjet i za hranice?

Máme plán jet za hranice, pokud to situace dovolí. Původně jsme chtěli jet do Rakouska, ale nakonec jsme si řekli, že by bylo super navštívit Německé moře. Já jsem zjistila, že jsem tam asi nikdy nebyla, možná když jsem byla úplně maličká. Na vítr jsme docela zvyklí, na studené moře taky, tak co! Myslím si, že nám tam bude dobře.

Říkají vám něco mořské sporty?

My sportujeme na našich sladkých vodách. Jezdíme na wake boeard a já jsem to zkusila taky a byla jsem překvapená, že jsem nebyla nejhorší. Myslela jsem si, že budu furt ležet ve vodě a dokonce jsem se na to postavila, jela jsem a měla jsem z toho velkou radost. Jinak jezdíme s dětmi na surf na vlně za člunem a jde jim to náramně, oběma. Oni jsou vodní živly! Co se týče surfování na oceánu, tak to je strašná dřina, oceán je totiž děsná mrcha a musí se opatrně, protože to může být nebezpečné. Přítel tam byl a zaplatil si několika hodinový kurz surfování a říkal, že je to strašně náročné. Když už se na to ovšem člověk postaví, tak je to nádhera a jemu se to povedlo.

Nemohla jsem si nevšimnout tělesné proměny vašeho přítele. To byl jeho nápad, a jak moc náročné to bylo náročné?

Pro něj to bylo strašně náročné a lidé nechtěli věřit, že je to možné takhle rychle zvládnout, ale opravdu to jde. Já bych to určitě nedokázala, protože nemám takovou vůli, ani na jídlo a na to cvičení už vůbec ne. On si to prostě nastavil v hlavě, jedl podle dánské diety. Konzumoval tuny zeleniny a do toho přestal pít alkohol a pije vodu. Od té doby máme doma hrozně nudné večery, ale extrémně. My jsme na sebe koukali a říkali si, co budeme dělat. My jsme si bez alkoholu neuměli ani povídat. Vždycky jsem byla zvyklá dát si každý večer dvě až tři deci vínečka, víc jsem nepila, protože mi to už potom nedělá dobře, asi to neumím pořádně spalovat. Dřív to šlo, ale teď už ne. Najednou jsme si dávali čajíčky a tak jsme si jako povídali, ale moc jsme se nenasmáli. Teď už jsme se k tomu zase vrátili. On to dal tři měsíce, ale strašně makal a striktně držel dietu, nedal si ani kostičku čokolády. To já chodím potají pít šlehačku do lednice, strčím tam hlavu a nenápadně se napiju. On je vážně skvělý!

Takže jste se snažila ho podpořit a držet to s ním?

Ne! Strašně se omlouvám, že říkám ne, ale já jsem prostě v karanténě žádnou dietu nedržela a přibrala jsem sedm kilo. Takže já, tlustá bába vedle tohohle pána, co zhubnul čtrnáct kilo! Já jsem tedy teď už dvě kila zhubla, protože jsem na to najela, ale nebudu cvičit tak jako on! Mě by to netěšilo a ani nebavilo. Byla bych nervózní, že bych měla cvičit, ale nemohla bych. Dietku jsem si ale naordinovala, protože mě čeká natáčení Slunečné, tak musím trochu zhubnout.

Ještě jsem někde četla, že vás teď trénuje váš syn, je to tak?

Honí mě po kopcích fest, a když s ním jdu běhat, tak to je tedy pořádný záhul. Má skoro sto devadesát centimetrů, dělá floorball a má v nohách strašnou sílu, ten uběhne věci, o kterých se mi ani nezdá! Přišel a říká: „Pojď, mámo, jdeme, dáme pět kiláků!“ Tak jsem si říkala, no jasně v pohodě. Jenže on mě hnal přes nějaké pole a do kopce, jak jsem myslela, že normálně vyplivnu mozek, bylo to hrozné. On takhle trénuje, dcera taky, ale ta dělá gymnastiku, neběhá, jí to taky dělá problém, takže když jdeme běhat, tak Ála si bere koloběžku.

To tímhle tempem za chvíli zmizíte!

Nezmizím, nebojte. Existuje gazdovský špek, moravská slanina a chleba, takže nezmizím. No a taky existuje tahle klinika, kde vám to kdyžtak všechno odsají.

Nakously jsme Slunečnou, tak by mě zajímalo, jestli se vaše postava nějak více rozpracuje a dostane větší prostor?

Já netuším. Ptala jsem se na to, ale bylo mi řečeno, že od podzimu by se to mělo začít řešit, ale ještě nic nevím. Moc se na to natáčení těším a prosila jsem jen o jedinou věc, aby ta postava nebyla kladná, aby byla aspoň trochu mrcha, protože mě by to jinak moc nebavilo. A myslím si, že se tam něco chystá.

 

Video se připravuje ...