Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Nejvíc sexy vousáči showbyznysu: Z koho se ženám podlamují kolena?

16. července 2020 | 06:00

Decentní strniště, plnovous či knírek. Tak či onak, ženy čím dál tím více milují a leckdy přímo vyžadují na svých drahých polovičkách mužný vous. Dodává mužům jiskru a srší z nich pak sex-appeal. Kteří vousáči showbyznysu jsou nejvíc sexy podle nás?

Vedle sex-appealu vousy symbolizují společenský status a dominanci. Není divu, že v dějinách ti největší velikáni nebyli holobradí, nýbrž byli obdařeni knírem či vousy. Už ve starověkém Egyptě byl faraónův vous symbolem té nejvyšší moci. Naopak otroci byli zcela holí. Stejně tak tomu bylo i v antickém Řecku, kde vousy hrály významnou roli a péče o ně i o vlasy patřila k běžným záležitostem. Taková péče je ale dosti náročná i v dnešní době, a tak se pánové často svěřují do péče profesionálních holičů v barber shopech, které slouží nejen k úpravě vizáže, ale také jako prostor pro diskusi o společenských tématech, pro vychutnání si kvalitního doutníku či whisky. Místo, kde se muži cítí navýsost dobře.

I my, ženy, se pak cítíme navýsost dobře při pohledu na mužnou krásu. Krásným příkladem sexy vousáče je určitě Jason Momoa, americký model, režisér, producent, ale především herec, který se proslavil v seriálovém fenoménu Hra o trůny. Coby mohutný, snědý, svalnatý bojovník s plnovousem a dlouhými černými vlasy svázanými do copu ohromil nejednu divačku. Od roku 2017 tvoří pohledný vousatý herec pár s herečkou Lisou Bonet, matkou krásné Zoë Kravitz a bývalou ženou Lennyho Kravitze. Tyto slavné muže nepojí jen osudová žena Bonet, dobré přátelství, ale také výrazný, netypický vzhled, ze kterého se ženám podlamují kolena. I slavného rockera zdobí mužné vousy, ale i rošťácký kroužek v nose.

U seriálu Hra o trůny ale ještě chvíli zůstaneme. Ženská srdce si totiž získal i britský herec Kit Harington, pravým jménem Christopher, který v seriálu ztvárnil jednu z nejdůležitějších postav – Jona Snowa. Líbezným úsměvem a svůdným pohledem odzbrojil nejen fanynky, ale i kolegyni Rose Leslie, se kterou se před 2 lety oženil.

Sexy svůdníci s vousy se pohybují ale i na českém filmovém plátně. Svým kouzlem neustále oslovuje nespočet žen Jiří Langmajer a dokazuje, že muži stárnou do krásy a šarmu, stejně tak jako Jiří Bartoška, který letos oslavil úctyhodných 73 let.

Nejen ve filmovém průmyslu, ale i ve sportovním světě se najdou vousatí lamači ženských srdcí. Nelze zapomenout na charizmatického Davida Beckhama. Jeho srdce patří ale jen jedné osudové ženě, módní ikoně Victorii Beckham. Jeho rodina je pro něj svatým grálem a nyní se těší nejen z dospívající rozkošné dcery Harper, která příští rok oslaví své první kulatiny, ale také z čerstvých zásnub syna Brooklyna s herečkou Nicolou Peltz.

A kteří vousáči se líbí vám, dámy? Vyberete si v naší fotogalerii?

Autor: Žaneta Podlahová