Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Markéta Stehlíková: Karla to bude mít v Ulici hodně napínavé a nebezpečné

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/bpž
29. srpna 2018 | 06:00

Markéta Stehlíková (34) je většině z vás známá především jako Karla v seriálu Ulice. Jako policistka si tam zatím moc akce neužila, ale to se tuhle sezonu změní. Markéta nám poodhalila, co Karlu čeká, a vyprávěla, jak si užila léto se svou dcerou.

Letos bylo opravdu horké léto. Jak jste to zvládala a máte nějaký recept na to, jak zůstat v pohodě?
Zvládala jsem to dost špatně, nemám vůbec recept. Mně vždycky přijde, že jsem zpocená snad jenom já. Možná bych si měla od někoho nechat poradit.

Už jste letos byla na dovolené, nebo vás ještě čeká?
Měla jsem letos měsíc a půl volna, což se mi tak často nestává, a pojali jsme to po Čechách, chatách a chalupách. Na Šumavě nebylo takové vedro, bylo krásných pětadvacet. Teď se ještě chystám na pár dní do Chorvatska a pak už zase do pracovního procesu.

Co čeká Karlu v nové sezoně Ulice?
Rozhodně mohu diváky nalákat, aby se dívali, protože to bude hodně zajímavé. Celý podzim se bude řešit velký případ, který se dotkne jejího osobního života. Luboš se totiž stane bezdomovcem, on je její potenciální tchán a ona právě bude vyšetřovat vraždy bezdomovců. Bude to dost nebezpečné, a jelikož do toho bude emocionálně dost zatažena, bude to hodně prožívat.

Takže tohle je v rámci natáčení váš první velký případ?
Ano, je to štěstí. Šla jsem hrát policajtku a chtěla jsem vyšetřovat, ale vždycky to bylo spíš nad stolem a povídání, teď konečně přijde na řadu trocha akce.

V rámci té akce jste dostala nějaké školení – třeba jak zacházet se zbraní nebo něco podobného?
Bohužel ne, ale dostala jsem se během natáčení na zajímavá místa. Třeba taková bezdomovecká lokace, to bylo hodně zajímavé.

Co jste si během svých natáčení měla šanci vyzkoušet? Co vás hodně bavilo?
Jsou to různé věci, mám ráda výzvy a vše, co je nové, mě baví. Teď budu natáčet reklamu a budu tam viset nad postelí na lankách. Je to úžasné, že si mohu vyzkoušet tolik nových věcí.

Máte nějakou roli, kterou byste si chtěla zahrát – třeba v Jamesi Bondovi?
Kdepak, to ne, ale je pravda, že už dlouho toužím zahrát si v nějaké pohádce. Princeznu už asi ne, ale třeba nějakou její zlou sestru nebo něco takového. Možná kvůli tomu, že mám dítě, tak by mě pohádka hrozně bavila.

Po téměř dvou měsících prázdnin se těšíte na začátek školního roku?
Mám dítě ještě ve školce. Jak je člověk zvyklý na celoroční provoz, kdy je dítě ve školce a člověk má přes den čas i trochu pro sebe, což je super, tak tohle všechno potom o prázdninách neplatí. Takže po čtrnácti dnech jsem už mlátila hlavou o zeď a říkala si, co s ní a kam ji dám. Naštěstí babičky a dědečkové fungují, takže má takové dobrodružné léto po chalupách. Super bylo, že během roku mám občas výčitky, že se jí moc nevěnuji, tak teď jsme si to vynahradily a užily jsme se pořádně naplno.

Dívá se na vás v televizi v seriálu?
My nemáme televizi, takže moc ne. Když je u babiček, tak se na to kouká, ale nějak pořád nerozumí tomu, co to je za práci. Spíš je trochu překvapená, když ke mně lidi chodí a chtějí se fotit, ona se pořád ptá, proč se se mnou chtějí fotit.

Na natáčení jste ji tedy ještě nevzala?
Jednou ano, už to nikdy neudělám. Ujaly se jí naše skvělé maskérky a ona miluje rtěnky a malovátka, takže tam seděla asi hodinu, přišla s řasenkou a od té doby ji chce nosit. Měla udělané copánky, byla nejšťastnější a chce chodit se mnou pokaždé na natáčení. Miluje maskérnu a tvrdí, že bude maskérkou, což je podle mě lepší volba než herečka.

Co spolu s dcerou nejraději děláte, co vás nejvíc baví?
Užívala jsem si hlavně to, že nemusím nikam spěchat. Vždycky to bývá hektické: ze školky rychle nakoupit, něco navařit, uspávat. A teď to byl čas jen pro nás a moc jsem si užívala, že jsem v Čechách a že má takové léto, jaké jsem si užívala i já. U babiček, s kamarády. V lese jsme sbíraly ostružiny, maliny, borůvky a dělaly z toho koláče a bylo to úplně pohádkové.

Video se připravuje ...