Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Tereza Kerndlová: Maminka je skvělá, překonala rakovinu a zhubla o 17 kilo

Video se připravuje ...
Tereza Kerndlová: Maminka je skvělá, překonala rakovinu a zhubla 17 kilo
VIDEO: Adam Balažovič/bpž
22. března 2018 | 06:00

Zpěvačka Tereza Kerndlová (31) je už od svých sedmnácti let s jedním mužem, se kterým si nelezou na nervy, i když spolu tráví čas i v práci. Je to zázrak! Děti teď rozhodně neplánuje, bude vydávat novou desku a fandí mamince v jejím snažení hubnout, které se jí dost daří!

Všimla jsem si nedávno na vašich sociálních sítích, že jste se pyšnila úspěchy vaší maminky, která neskutečně zhubla. Jak to dokázala?
Máma je velký bojovník, bojovala s rakovinou prsu – a jak se při tom chovala! Někdo propadá do stavů depresí, ona byla neuvěřitelně pozitivní a přistupovala k tomu se sílou a odhodláním. A stejně tak přistupovala i k tomu hubnutí. Měla po rakovině dlouho problém s tím, dostat se do původní formy, protože kvůli lékům hrozně přibrala. Došla i do té fáze, kdy už si řekla, že je to jedno, ale po letech si zase řekla, že chce změnu, začala výrazně hubnout a teď má dole sedmnáct kilo a já jí hrozně fandím.

Měla maminka nějakou odbornou pomoc?
Ano, hubla pod dozorem výživové poradkyně, řešila s ní dietu včetně průběžného vážení.

Jak dlouho jí to trvalo?
Několik měsíců. Jak všichni víme, tak je nejlepší hubnout pomalu, aby nevznikaly strie a podobné problémy.

Vy o tom mluvíte, jako byste měla s tímhle problémem nějaké zkušenosti, ale nezdá se mi, že byste někdy musela drasticky hubnout, nebo ano?
Měla jsem problémy s váhou v období puberty, jak se začaly měnit hormony, tak jsem najednou zničehonic nabrala, aniž bych začala nějak víc jíst. Pak jsem se musela začít dost hlídat v jídle a v podstatě od osmnácti si držím skoro stejnou váhu. Teď je trochu vyšší, než bývala. Jsem teď dost zaměřená na práci na desce, a když je člověk pořád zavřený ve studiu, a ještě má tak rád jídlo jako já, tak si rád dopřeje. Ty moravské kořeny se nezapřou, jsem hrozný labužník a mám ráda sladkosti. Když jsem ve stresu a jsem do něčeho zapálená, tak přibírám a jím. Až vydám album, tak zhubnu zase.

Jakým způsobem se těch kil zbavujete?
Podle mého názoru je to hlavně o jídle. Lidé, kteří chodí cvičit a hodně jedí, tak jsou pořád při těle. Teď už se snažím snižovat množství, dřív jsem snědla celou porci, teď už si dávám jen půlku. Také víc řeším, co na tom talíři mám, dřív mi to bylo jedno, včetně fast foodu a pečiva. Je na mně okamžitě poznat, že jsem si tyhle věci teď povolila, ale nedělám si z toho hlavu, není to nic zásadního a myslím, že jakmile se změní moje stravování, tak to půjde dolů. Také jsem teď trochu shnilá a nechci být, takže zase začnu cvičit.

Jak často cvičíte, když se do toho vrhnete?
Ideální je dvakrát třikrát týdně, a když už mě to chytne, tak i víckrát, ale to dlouho nevydržím. Hlavně cvičím doma, nemám ráda, když se na mě při cvičení někdo dívá. Mám doma vibrační plošinu a ta funguje neuvěřitelně. Stačí půlhodina denně a švihadlo na dvacet minut, což je hrozný! Já si k tomu pustím třeba díl Sexu ve městě a ono mi to lépe uteče.

Už patnáct let jste se svým manželem. Nemáte pocit, že jste si neužila?
Vůbec, když vidím lidi kolem sebe a jejich vztahy, kolik našich přátel se už rozešlo, jaké řeší problémy, tak my tohle nemáme. Já vím, že jsem spokojená, a neustále si říkám: Buď šťastná, že jsi v dnešní době našla někoho a takové problémy neřešíš. Mám partnera, který mě ve všem podporuje. Jsme spojené nádoby, které spolu tráví veškerý čas, a zázrakem si nelezeme na nervy. V čínském horoskopu jsme jin a jang. Každý člověk potřebuje vyvážení a možná to je ten důvod, proč nám to vychází.

Vůbec se nehádáte?
Občas jo, ale nikdy jsme neměli žádnou vážnější situaci nebo krizi. Už v sedmnácti jsem měla jasno a vždycky jsem si vážila toho, co mám. Když je člověk ve vztahu spokojený, tak není důvod něco zbytečně vymýšlet.

Obligátní otázka na děti: jak vnímáte mateřství a je to právě teď na pořadu dne?
Teď pro mě děti nejsou na prvním místě, cítím se ještě mladá. Po šesti letech vydávám desku a chci víc jezdit s kapelou, po festivalech a konečně také jet své první turné. S Rendou jsme teď neměli ani čas cestovat, protože jsme se věnovali albu, takže bychom rádi vyrazili někam do světa a děti vůbec neřeším.

Tak váš muž má už jednoho syna, který je skoro stejně starý jako vy...
To úplně ne, je tam nějaký věkový rozdíl. Jsme o šest let od sebe, jemu je pětadvacet. Tím, že máme Páťu a jsme spolu tolik let, tak jsem si s ním částečně takové malé mateřství prožila. Psaní úkolů, hlídání, společné víkendy a výlety. Tím, že ho máme, tak na další dítě nespěcháme. Kdyby ho Renda neměl, tak v jeho věku už by asi dítě chtěl.

Podívejte se na sexy videoklip Terezy Kerndlové:

Video se připravuje ...
Češi a youtube: Deset let nejvíc chtějí Terezu Kerndlovou! • VIDEO: youtube.com

 

Video se připravuje ...