Sobota 27. července 2024
Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor
Polojasno 26°C

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

  • módní neřesti
    3. června 2024 | 06:00

    Špatné oblékací návyky a mylné nákupy zná každá z nás. Nenechte se svést z té správné cesty a omámit nízkými cenami či aktuálními sezonními trendy, které další rok neunosíte.

    Vytvořte si svůj vlastní, osobitý styl, ve kterém se budete cítit komfortně a který bude definovat vaši osobnost. Napodobování ostatních nikdy fungovat nebude! Jakých módních neřestí se dále dopouštíme?

  • Ráno není čas na omyly!

    Ruku na srdce – která z vás si večer připraví outfit na následující den? Většina žen si vybírá oblečení až ráno před odchodem z domu, čímž se dopouští velké chyby! Nejenže vás tato situace přivádí do úzkých z nedostatku času, ale hned nevíte, co na sebe, a tak sáhnete po ne tolik zdařilé souhře oděvů. A ochuzujete se také o mnohem důležitější ranní činnosti, jako je snídaně… Ráno zkrátka není čas na omyly! Zaveďte si večerní rutinu a vyberte si v klidu takový look, za který se následující den nebudete muset stydět a v němž se budete cítit komfortně. A pokud tápete i večer, vsaďte na minimalistický look dle počasí – ve vysokých teplotách košilové či jiné šaty jednoduchého střihu v pastelové či bílé barvě, v chladnějších dnech basic tričko s jemným výstřihem do V, džíny a ikonický křivák či oversized blejzr.

  • Zpětná vazba v zrcadle

    Tento fakt se pojí s nedostatečnou a unáhlenou ranní přípravou. Nejenže volíme kombinace nelahodící oku, ale zapomeneme se i zkontrolovat v zrcadle. Dopouštíme se tak chyb, jako jsou špatně upravená blůzka v sukni, chybně zapnuté knoflíčky na košilových šatech či zmačkané oblečení nebo špinavé boty. Přivstat si se zkrátka vyplatí!

  • Pohodlnost ve vracení zboží

    Znalost své postavy je základem pro výběr oblečení. Vsaďte na osvědčené střihy, které lichotí vaší postavě, a nepořizujte si takové, u kterých si nejste jistá, ani ty, které jsou ve slevě. Nenechte se zmást nízkou cenou a vyměňte kvantitu za kvalitu! Zbytečně se hromadícím oblečením nepomůžete nikomu, ba naopak zaděláváte na problém sama sobě. A pokud přece jen koupíte přes internet nevhodně zvolené oblečení, neprodleně ho vraťte a nenechte vyhrát svou pohodlnost.

  • Koupí oblečení to nekončí

    Pravidelná péče o oblečení by měla být samozřejmostí, stejně jako například hygiena ústní dutiny. Svetry a podprsenky perte raději v ruce, v šatníku vám vydrží o něco déle. Svetry navíc sušte položené, ramínka a kolíčky by se do nich nevzhledně obtiskly. Boty, hlavně ty s bílou podrážkou, očistěte, když přijdete z venku. Kožené boty navíc pravidelně mažte krémem pro ně určeným, aby nevznikaly prasklinky na kůži. 

  • Černá můra

    Černá je bezpochyby sázka na jistotu, ale ne každý den. V letním období se ponořte do svěží palety barev, a tmavou klasiku přesuňte na chladnější dny. Na letní párty či rande oblékněte zajímavý top s atributy, jako jsou mašle či opulentní volán, nebo se zahalte do saténových jemných slip dress v pastelové či nude barvě, které jsou hodné léta. Buďte svá, buďte originální!

  • Není podprsenka jako podprsenka

    Tím nejčastějším prohřeškem ženy je špatná volba spodního prádla pod bílé či průsvitné oděvy. Pokud oblékáte upnuté bílé kalhoty, volte hladké tělové kalhotky. To samé platí u upnutých vršků. Při kontrastu černé, červené či neonové podprsenky s krajkou a bílé upnuté košile byste mohla v práci budit nechtěné pohoršení. Na byznysové mítinky volte proto raději hladké prádlo v barvě kůže. Pokud ale vyberete volnou, vzdušnou halenku pro volnočasové aktivity, lehké poodhalení francouzské krajky na ramínkách je dovoleno. Volte tón v tónu a vyvarujte se křiklavých kontrastů. A ještě něco: Průhledná silikonová ramínka k podprsenkám už doufám do vaší výbavy dávno nepatří, a pokud ano, nemilosrdně se s nimi rozlučte!

    Tip na video: Jakých dalších chyb se dopouštíme v nošení spodního prádla? To se dozvíte v následujícím rozhovoru! 

    Video se připravuje ...
    Největší trapasy v nošení spodního prádla: Tohle už nikdy nedělejte, radí expertka • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

  • Z prvoplánové na rafinovanou

    Ačkoli mají mini délky sukní opět zelenou a udávají hlavní módní trendy, ne každé postavě to bude lichotit. Zkuste to tak jinak! Buďte svůdná rafinovaným způsobem. Délka pod kolena bude slušet všem typům postavy. Oblíbenou verzí je plisovaná sukně do pasu, která opticky zúží pas, a zalichotí tak ženským křivkám. 

  • Mnoho povyku pro nic

    Řeč je o nadměrné kombinaci různých vzorů a potisků. Pokud volíte puntíkovanou blůzu, doplňte ji džínami či jednobarevnou sukní, křivákem nebo minimalistickým sakem. Rozhodně ji nekombinujte s proužky či květinami, které se těší velké oblibě. To samé platí u zvířecích vzorů! Leopardí či zebří vzor na více než jednom kousku oblečení si nechte spíš na výlet na safari. Základní pravidlo, zvlášť pokud se v módě nijak extra nevyznáte, zní: Vyberte si pouze jeden výrazný vzor.

  • Špatný výběr obuvi

    Když si pořídíte nové boty, zkuste v nich několik hodin pobýt doma nebo v kanceláři. Když vám nebudou boty správně sedět, stále je můžete vrátit. Vyhnete se tak té nepříjemnosti, že ty nové pěkné boty budete mít v botníku jen na koukání. 

  • Chaos v trendech

    Zde je důležité dát na vlastní instinkt a neřídit se pouze aktuálními sezonními trendy. Přesně absencí tohoto se některé úděsné kousky dostaly do ulic. Pokud se dočtete, že na přehlídkových molech byly hlavním módním atributem zdobné ponožky v sandálech, neznamená to, že takto pěkně budou vypadat i na vás. Vždy zhodnoťte, co vám bude lichotit. Vše nosit opravdu nemusíte!

  • Porovnáváte se s ostatními

    Také sledujete mnoho stylových žen, ať už na internetu, v časopisech nebo kolem sebe? Rozhodně je dobré se jimi inspirovat, ale v žádném případě nesrovnávejte svůj styl s někým jiným. Každý má jiný smysl pro módu a snažit se být někým jiným nikdy nefunguje!

  • Nečtete recenze

    Pokud ráda nakupujete oblečení přes internet, nezapomínejte na on-line recenze. Lidé, kteří si již daný kousek koupili, zde hodnotí to, jak jim sedla velikost, nebo třeba kvalitu materiálu. Někdy přidávají i reálnou fotografii, což může mnohdy pomoct. 

    Stylový outfit za výhodnou cenu pořídíte na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Autor: Markéta Tošnarová, Žaneta Podlahová
Klíčová slova:  móda, oblečení, trendy, styl, zlozvyky, návyky
Diskuse ke článku
.