Pondělí 17. června 2024
Svátek slaví Adolf, zítra Milan
Oblačno 25°C

Léto v dohledu: Které trendy doporučuje známý návrhář nejen ženám ve věku 50+?

Video se připravuje ...
Léto v dohledu: Které trendy doporučuje známý návrhář nejen ženám ve věku 50+?
VIDEO: Videoredakce ženských titulů
27. května 2024 | 06:00

Léto se nekompromisně blíží a s ním i zbrusu nové trendy, které potěší převážnou většinu z vás. Budou se totiž nést na vlně nadčasových oblíbených střihů, radostné paletě barev i základních módních pilířů, s nimiž vytvoříte nablýskaný look vcukuletu. O jakých atributech tu vedeme řeč? To se dozvíte v rozhovoru se stylistou hvězd a módním návrhářem Dominikem Navrátilem.

Stylista hvězd

Ačkoli historie značky návrháře Dominika Navrátila nesahá příliš daleko, vydobyl si pevnou pozici na tamní designérské scéně zejména se svými svatebními a společenskými šaty. Zároveň je stylistou známých krásek, kdy mezi jeho múzy patří kupříkladu herečka Denisa Nesvačilová, moderátorka Lucie Borhyová, ale i herečka, zpěvačka a letošní účastnice taneční show StarDance Lucie Vondráčková. Než vám přineseme informace o tom, jak spolupráce probíhá a na základě čeho si známý návrhář vybírá své tváře, vyzpovídala jsem ho, které trendy budou dominovat letní sezoně. Na co byste se tedy měla letos zaměřit?

Léto v barvách

„Letošní léto bude hodně barevný. Bude tam hodně hrát červená, žlutá, bude se tam promítat i bílá, budou se nosit pastelové a výrazné barvy,“ zhodnotil hlavní letní trend Dominik Navrátil. Tedy pestrou barevnou škálu, která bude pozitivně brnkat na naši náladu. Červená se dostala do popředí už v zimním období, kralovala zejména na doplňcích, jako jsou kabelky, ale také punčochy. Zdánlivě nepatrný detail, který rozstřelil jakýkoli tmavý look po čas zimy. Nyní se tato výrazná smyslná barva přemístila na hlavní módní prvky outfitu, jako jsou šaty či overaly. S červenou však mnoho žen nakládá velmi opatrně, a tak pokud je na vás výrazná přespříliš, zvolte kupříkladu její světlejší sestru – pastelovou růžovou, která taktéž bude na módním výsluní. Navíc dodává každému outfitu mladistvější nádech, a tak by ji měly zařadit do šatníku především starší dámy.

Nejen pro dámy ve věku 50 a 60+

„Zralým dámám bych doporučil široké kalhoty, které schovají hodně, jsou pohodlné a příjemné. Záleží samozřejmě také na jejich materiálu. Pak určitě volnější zavinovací či košilové šaty,“ nechal se slyšet známý designér. Elegantní kalhoty palazzo s širokými nohavicemi by ostatně měly být nedílnou součástí každé ženské skříně. Jsou totiž neuvěřitelně variabilní a díky jejich vysokému pasu a prodloužené délce nohavic opticky protáhnou, a tedy zeštíhlí postavu.

Trendy letní outfit za nejvýhodnější cenu pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Co by vám ještě letos nemělo uniknout? To se dozvíte v úvodním videorozhovoru.

Na novinky z letních kolekcí se podívejte do galerie.

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová