Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Jaké plavky vám budou slušet ve 20, 40 i po šedesátce? Stylistka spodního prádla prozradila žhavé trendy!

27. dubna 2024 | 06:00

Ačkoliv se počasí konečně umoudřilo a čekají nás krásné jarní vyhlídky, přeci jen si ještě na úder konstantních letních teplot chvíli počkáme. Obchody se však začínají plnit prvními vlaštovkami trendů ze světa plavek a tak zní otázka zcela jasně - které by letos neměly uniknout vaší pozornosti? Žhavé trendy, ale i tipy na modely, které vás omladí, prozradila Žaneta Ilutanová, profesionální stylistka české značky Triola.

Přehlídka nejrůznějších typů postav pomalu, ale jistě přichází. Na jaké střihy, ale i barvy se ale zaměřit, aby nám dodaly do tváře mladistvý vzhled? A které obstojí i při dovádění na tobogánech? To a více nám prozradila profesionální stylistka Žaneta Ilutanová, která již několik let působí pod českou značkou spodního prádla Triola, která nabízí i exkluzivní kolekce plavek pro nespočet velikostí.

Na rozhovor se stylistkou se podívejte ve videu:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Zajímavé detaily i výrazné barvy v hlavní roli

Blyštivé, metalické odlesky hrají v letošních trendech prim. Ať už se jedná o stříbrné sukně, návrat stříbrných šperků, jež dotahují tolik oblíbené zlatavé tóny, nebo plavky. Gró však spočívá nejen v jednolité blyštivé barvě, ale především v lurexovém vlákně. To je vpletené do látky, které dodává oděvu třpytivý efekt a tedy jistou dávku atraktivity a šmrncu. To nám potvrdila i stylistka spodního prádla Žaneta Ilutanová, která vyzdvihla i jeho praktičnost: „Pokud jste v plavkách hodně aktivní a jezdíte na tobogánech, tak se vám látka nezničí a zůstane stále krásná. Navíc na té opálené pleti vypadají plavky s lurexovým vláknem fakt moc, moc pěkně!“

Triky pro mladistvý vzhled i odpoutání pozornosti od problematických partií

Kromě tohoto žhavého trendu prozradila, že výrazné barvy budou taktéž v popředí zájmu. Ať už se jedná o výraznou cool fuchsiovou či zářivé odstíny tyrkysové. „Přesně tyto barvy lichotí našemu středoevropskému typu, kdy jsme světlejší. V těch výrazných barvách se cítíme navíc velmi mladě,“ nechala se slyšet Žaneta a radí, že pokud chce žena výraznějších proporcí odpoutat pozornost kupříkladu od většího bříška či strií, jsou tyto barvy skvělou barvou, ačkoliv se může jevit opak. „Tyhle plavky může nosit žena ve 20, 40, ale i v 60,“ uzavírá stylistka.

Redakční tip: Pokud chcete potlačit větší bříško či naopak štíhlá dáma zvýraznit postavu, ideální budou kalhoty s vysokým pasem. Ty udělají nevýslovnou stylistickou službu všem postavám!

Triola, podprsenka, 1599 Kč

Victoria's Secret, spodní díl, 1250 Kč

Ideální střih podprsenky pro středně velká prsa

Pokud jste majitelka velikostí prsou ve velikosti košíčků od B do F či G a máte ráda na jedné straně rafinovanost, pohodlí i praktičnost zároveň, skvělou volbou bude plavková podprsenka ve střihu bandeau. „Jsou to plavky nařasené, které vám drží samy i bez ramínek,“ vysvětluje Žaneta. Navíc jsou v převážné míře s odepínatelnými ramínky a tak nebudeme muset řešit nevzhledně opálené přechody.

H&M, 359 Kč

Jaký střih kalhotek vám vytvoří dokonalý zadeček a jaké plavky v obecném pojetí obstojí ve zkoušce času? To a více se dozvíte v rozhovoru v úvodu článku!

Velký výběr plavek pro všechny typy postav najdete na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Na výběr těch nejlepších plavek z nových kolekcí se podívejte do galerie.

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová