Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Její modely obléká i Eva Pavlová: Byla to emotivní zkušenost, říká o spolupráci Zuzana Lešák Černá

Video se připravuje ...
Designérka Zuzana Lešák Černá: Hodnocení stylu Evy Pavlové
VIDEO: Videoredakce ženských titulů
21. února 2024 | 05:00

Oblékat první dámu je sen mnoha designérů, a splnil se Zuzaně Lešák Černé. Jak probíhala celá spolupráce a které modely z její dílny Eva Pavlová oblékla?

Svatební a společenská móda byla kdysi doménou její tvorby, volnočasové modely byly okrajovou záležitostí. „Nabídka a přesycenost konfekčními zahraničními brandy byla tak velká, že jsem nevěřila, že by se to někdy snad mohlo změnit. Dnes mám módní ateliér v centru Plzně a nedávno jsme otevřeli obchod v centru Brna převážně zaměřený na nákup hotových modelů pro běžné nošení. A to díky klientkám, které sdílí hodnoty a nadšení pro českou výrobu,“ říká přední česká návrhářka Zuzana Lešák Černá o proměně své tvorby. A právě její business módu na běžné nošení obléká i první dáma Eva Pavlová, jež podporuje tvorbu našich designérů. O kterých modelech tu vedeme řeč a na jakém principu spočívá spolupráce?

Podpora zdejší tvorby

Za finálním stylingem první dámy stojí koordinátorka šatníku Evy Pavlové Lenka Bernardes, jež oslovila mimo jiné ke spolupráci i Zuzanu Lešák Černou. „Koncept jako takový je o tom, že se vlastně oslovuje spousta tvůrců, což mi na prvním setkání bylo řečeno, a přijde mi to vlastně hrozně sympatické a fajn. Je super, že se nevybírají jenom určité osobnosti, co se týče módy, ale dává se prostor naprosto všem, ať už jsou známí více nebo méně. Široká veřejnost si může pak sama udělat obrázek na naší první dámě, co vlastně kdo umí vytvořit v Čechách. To mi přijde úplně skvělé,“ nechala se slyšet exkluzivně pro Blesk pro ženy designérka.

Eva Pavlová úřadující ve své funkci rok tak za tu dobu oblékla nespočet okulibých modelů z dílen českých návrhářů. Od kašmírových nadčasových kabátů od designérky Štěpánky Pivcové přes business kalhotové kostýmky z dílny Kateřiny Geislerové až po šaty od Beaty Rajské či Tatiany Kovaříkové. Na počátku nového roku při příležitosti tradičního novoročního oběda se svým chotěm Petrem Pavlem, premiérem Petrem Fialou a jeho ženou Janou pak vynesla sukňový kostýmek, jímž všem zcela učarovala. V čem byl výjimečný?

Na fotografie kostýmku i ostatních vydařených modelů Evy Pavlové se podívejte v galerii.

Sukňový kostýmek v materiálu inspirovaném Coco Chanel

Sukňový kostýmek Evě Pavlové lichotil zejména svým zbarvením – blankytně modrou barvou, jež byla sázka na jistotu. Vyjímal se však i exkluzivním materiálem – strukturovanou buklé látkou, jíž vdechla v minulosti impozantní sílu především francouzská návrhářka Coco Chanel. Od té doby je tento materiál považován za jeden z nejluxusnějších, a to s jistou dávkou puncu elegance. Buklé v podání Zuzany Lešák Černé byl navíc doplněn o lurexovou nit, jež dodává na celkové zajímavosti.

Elegantní sako z buklé designérka tvoří i v černé variantě. Cena dostupná na e-shopu zuzanalesakcerna.cz

Co dalšího oblékla první dáma z tvorby designérky a co tvůrkyně prozradila o prvním setkání s Evou Pavlovou? To a více se dozvíte v úvodním videu.

Elegantní kousky ve stylu Evy Pavlové vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová