Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Jak nosit hvězdu mezi obuví 3x jinak? Stylistické triky nejen pro malé postavy!

Video se připravuje ...
3 typy tenisek: K jakým outfitům se nejvíce hodí?
VIDEO: Videoredakce ženských titulů
20. března 2024 | 06:00

Tenisky jsou automatickou módní volbou s příchodem prvních jarních paprsků a není se čemu divit. Jsou totiž absolutně variabilní a pohodlnou obuví, jejichž investice se opravdu zúročí. Do kterých modelů tedy investovat, abyste šly stylu, ale i snadné kombinovatelnosti naproti? To nám prozradila osobní stylistka a majitelka butiku Indivine Lenka Zelenohorská, která doporučuje i několik triků pro prodloužení siluety.

Jak nám potvrdila stylistka Lenka Zelenohorská, tenisky mají čestné místo v botníku stejně tak, jako černé lodičky, které patří k absolutním základům. Zejména jednoduché modely v bílé barvě vám prokážou mnohonásobnou službu. Proč jsou tolik ikonické, a které trendy budou letos na výsluní? To se dozvíte v našem článku zde:

Nejen pro malé postavy: Tenisky se zvýšenou platformou

Jak ale kultovní a nadčasové bílé tenisky kombinovat? Pakliže jste malého vzrůstu, ideální volbou budou minimalistické modely s lehce zvýšenou platformou, jak radí stylistka a dodává: „Jsou kombinovatelné s kalhotami, které jsou nejen letos velmi trendy – tedy s typem palazzo s vysokým pasem, které působí velice jarně, svěže a teniska tomu navíc dodá celkově uvolněný vzhled,“ nechala se slyšet Lenka Zelenohorská.

Pokud chcete ale opravdu vytvořit iluzi své postavy, chcete ji celkově prodloužit, dopomůžou vám v tom nejen kalhoty s vysokým pasem a topem nastrkaným vně, ale i doprovodný krátký svrchník v podobě trenčkotu. „Trenčkot ve zkrácené délce se uvedl do trendů a krásně zvýrazní siluetu,“ objasnila stylistka.

Pro maximalistky, které chtějí vystoupit z davu

Pakliže už tyto klasické nadčasové modely vlastníte a chcete letošní sezonu vystoupit z davu, hot trendem budou tenisky nejen ve výrazných neonových barvách, ale i s působivými reliéfy jako jsou blyštivé flitry. Stylistka doporučuje look vybalancovat jinak neutrálními kousky, třeba kostýmkem či soupravou z teplákoviny v béžových, bílých či šedých odstínech.

Do kanceláře v pohodlí

Klasické business kostýmky opřená o vypasová saka a cigaretové kalhoty už dávno nejsou známkou fádnosti. Nemusíte tak k nim striktně volit lodičky do prostor kanceláře, oblékněte místo nich kvalitní kožené tenisky, které docílí celkové ležérnosti. A právě na materiálu obzvlášť záleží, pokud nechcete, aby vám boty vydržely pouhou sezonu. „Určitě doporučuji kožené tenisky, protože nejenže opravdu vydrží, ale noha je v nich komfortní a větrá – a to je zkrátka pocit k nezaplacení,“ apeluje Lenka Zelenohorská.

Tipy na 3 trendy looky s teniskami se podívejte ve videu v úvodu článku!

Nové trendy boty za skvělé ceny pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová