Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Móda z Českého lva: Nejodvážnější šaty oblékla Klára Issová i Agáta Kryštůfková. A kdo vynesl model inspirovaný Marilyn Monroe?

9. března 2024 | 23:00

Udílení filmových cen má za sebou 31. ročník v řadě. Tato akce má na naší scéně nosné jméno i co se červeného koberce, a tedy společenské módní události, týče. Letošní oslavný rudý běhoun nabídl vskutku okulibou podívanou, naservíroval čistou eleganci bez příkras, jistou dávku extravagance a smyslné ženskosti. Které modely se dostaly do čela pozornosti?

Český lev nabídl tradiční pompu červeného koberce s noblesními šaty podléhající dress codu black tie. Leč naservíroval i některá módní klopýtnutí, a to v podobě modelů neodpovídající přílišné honosnosti události, vkus našich umělkyň kráčí v převážné většině tím správným směrem. Kdo na Českém lvu zazářil?

EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR SE STYLISTOU MIROSLAVEM ROMANIVEM: JAK SE ZMĚNILA MÓDA Z ČESKÝCH LVŮ ZA POSLEDNÍCH 10 LET? 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videoredakce ženských webů

Hravá asymetrie

Jak již bývá tradicí, jednou z nejlépe oblékaných dam byla herečka Aňa Geislerová, která vynesla černé dlouhé večerní šaty čistých linií. Byť byly jednoduchého střihu, na zajímavosti dodávala asymetrie přes jedno rameno, která se v současnosti drží na vrcholu trendů. Nejen, že vzhledu dodává jistou exkluzivitu a kapku dramatičnosti, opticky také prodlužuje siluetu.

Vsadila na ní i herečka Tereza Ramba, na které se vyjímal červený třpytivý model s hříšně vysokým rozparkem. Asymetrii vynesla také spisovatelka a herečka Jana Bernášková, která oblékla vzdušné šaty z dílny designérky Sandry Mark.

Nejodvážnější modely večera

Klára Issová předvedla hvězdný look, o jehož styling se postaral Jiří Hofbauer.  Ačkoliv stříbrné šaty od Elisabetty Franchi disponovaly velmi hlubokým výstřihem, nezaváněly byť sebemenší vulgaritou, ba naopak. K sofistikovanosti totiž přispěly dlouhé rukávy, absence rozparku, délka šatů až na zem, ale také jemné líčení a šperky Roberto Coin z ikonické kolekce Venetian Princess s černými diamanty.

Exkluzivní a atypický model pak vynesla herečka Agáta Kryštůfková z dílny On the Boat, pod kterou vystupuje designérka Jana Horejšová. Co-ord set byl opřen o perlový zdobný top a dlouhou sukni z blyštivých flitrů, jež je novinkou této upcyklované značky.

Inspirace Marilyn Monroe i ušlechtilé materiály

Jedny z výrazných šatů oblékla herečka Elizaveta Maximová poutající zrak svojí fuchsiovou barvou, ale také střihem a přídavným dekorem. Korzetové šaty z kolekce Salon de Nuit od návrháře Borise Krále byly inspirovány legendárními šaty z filmu Gentlemen Prefer Blondes, ve kterých zpívala Marilyn Monroe píseň Diamonds Are a Girl's Best Friend. „Šaty mají štrasovou střapcovou výšivku ve tvaru kohoutí stopy, která je pro kolekci Salon de Nuit charakteristická. Jsou vytvarované korzetem, který zajišťuje štíhlý pas a polštářkové vycpávky zase přidávají objem na bocích," vysvětlil designér.      

Ačkoliv šaty nedosahovaly délky až na zem, svým delikátním zpracováním a materiálem odpovídaly honosnosti společenské etikety. Na obdobnou délku šatů a ušlechtilý materiál vsadila i herečka Jana Plodková, jež se vyjímala v šedých šatech se stříbrnými odlesky z dílny Zuzany Kubíčkové. Model z kolekce Couture 2024 odkazuje nejen na důmyslnou práci s materiálem, ale také mimo jiné oslavuje harmonii ženské křehkosti a síly. A tyto šaty s 3D motivy květů, které tančily s každým pohybem, jsou toho zdárným příkladem.

Jednoduchá elegance bez příkras

Do rukou stylisty Miroslava Romaniva se svěřila herečka Jenovéfa Boková, která předvedla bezchybný jednoduchý look bez příkras: „Zvolili jsme jednoduché šaty až na zem ze salonu The Dress, k tomu lehce výrazný šperky. Protože Jenovéfa vystupovala během celého večera s kapelou na jevišti, zvolil jsem šaty, které se tolik nemačkají,“ nechal se slyšet věhlasný stylista.

Široký sortiment elegantních šatů za výhodné ceny najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na fotografie z 31. ročníku Českého lva se podívejte do galerie.

Autor: Žaneta Podlahová