Úterý 18. června 2024
Svátek slaví Milan, zítra Leoš
Polojasno 29°C

Z roztomilé holčičky krásnou dívkou: Dcera Beckhamových nechce být extravagantní jako kdysi její matka

2. října 2023 | 16:00

Dcera Victorie a Davida Beckhamových roste do krásy. Dvanáctiletá dívka nedávno přímo zářila v bělostných šatech na přehlídce své maminky v rámci pařížského týdne módy. Přitom na sebe neupozorňuje experimentálním výrazným líčením, jak tomu v tomto věku bývá, minuly ji i extravagantní trendy Y2K módy z přelomu tisíciletí, jež byly charakteristické pro bývalou Spice Girl a nyní jako bumerang diktují světu módy. Přirozený půvab je to, oč tu běží.

Baletní i venkovská estetika v jarní kolekci

Na konci září představila bývalá popová hvězda na pařížském týdnu módy zbrusu novou kolekci pro jarní sezonu příštího roku. Jak se nechala slyšet, kolekce o čtyřiceti modelech má pro ni velký, osobní význam. Pojednává totiž o jejím vztahu k tanci i k britskému venkovu. Její tehdejší ambice nejen v baletu i dům na anglickém venkově se tak odrážely v kolekci prostřednictvím použitých materiálů – tyl na snových šatech vystupoval v kontrastu s hřejivými úplety. Neméně působivé však byly i hedvábné šaty, korzety v body střihu, ale i robustní kozačky připomínající holiny a z nich vykukující vysoké ponožky.

Střihy vynikají svou prostou, tolik nadčasovou siluetou, ta však nezavání byť sebemenší fádností. K minimalistickému vzhledu dopomohla i převážně unitární paleta barev ve znění bílá, krémová, černá a šedá. Tato úhledná sofistikovanost s ozvláštňujícími prvky v podobě řasení či decentních volánů se odráží i v charakteristickém, velmi elegantním vzhledu samotné designérky. Potrpí si zejména na business look opřený o kostýmky, ale i na kvalitní svetry v kombinaci se zvonovými džínami či na šaty a sukně v midi či maxi délce.

Mini sukně na black listu

Nebylo tomu tak ale vždy. Zejména co se čirého minimalismu a delších střihů sukní a šatů týče. V devadesátých letech i na počátku milénia, kdy zářila v popové – ikonické – skupině Spice Girls, s oblibou nosila extravagantní crop topy spolu s hříšně krátkými sukněmi. Výjimkou nebyly ani korzetové mini šaty. Nedávno se designérka pro australský Vogue dokonce svěřila, že dcera Harper Seven její tehdejší vizáž nepříliš kladně ohodnotila: „Mami, viděla jsem nějaké tvé fotky, když jsi byla ve Spice Girls, a tvoje sukně byly prostě nepřijatelné. Byly zkrátka tolik krátké,“ nechala se slyšet Victoria a dodala, že Harper tak krátké sukně nosit nechce.

Tip na video: Které trendy se vrací z devadesátek?

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videoredakce ženských webů

Minimalismus i přirozenost

Harper tedy nepatří k dívkám, které by nosily odvážné oblečení příliš odhalující kůži, ale ani k těm, které se výrazně líčí. Dvanáctiletou dívku nyní charakterizují minimalistické saténové slip dress, florální romantické motivy, jednoduché kostýmky i džíny s docela basic topy. Vlasy nechává ledabyle vlát s každým svým pohybem či si je váže do uhlazeného culíku nebo volných copů.

Šťastná sedma

Harper Seven je miláčkem rodiny. Vyznívá tolik optimisticky – jako samotný význam jejího jména. Její otec David před lety vysvětlil, že Harper je staré anglické jméno, které se jemu a Victorii velmi líbilo, Seven (v překladu číslo sedm) má odrážet sedm divů světa, sedm barev, ale i symbol štěstí. Sedmička navíc plně odráží její narození. Narodila se v sedmé hodině ranní v neděli, tedy sedmém dni v týdnu, v červenci, tedy sedmém měsíci roku, a navíc vážila sedm liber (zhruba tři kilogramy).  

Na to, jak Harper roste do krásy, se podívejte ve fotogalerii.

Autor: Žaneta Podlahová