Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tajemství šatníku pro 50+ a 60+: Na tyhle atributy vsaďte podle Dolinové, Chýlkové či Němcové

20. září 2023 | 14:34

Přibývající roky nejsou tabu. Ba naopak – zhostěte se jich s grácií. Vypadat skvěle a přirozeně nemusí být nedosažitelné. Stačí nezamrznout v oblékání a stylizovat se do looků, které budou mít svěží nádech s kapkou kýženého šmrncu. Tyto známé dámy jsou toho zdárným příkladem. Co se lze učit od Černocké, jejíž věk je dávno za hranicí šedesátky, či neustále optimistické Dolinové?

Září přeje po letní odmlce společenským akcím, s nimiž se doslova roztrhl pytel. Zejména to letošní se nese na vlně jubileí, ale i tradičních otevření nových sezon divadelních prken i oblíbených televizních domén. Výročí se týkalo i pražského divadla Studio DVA, které slavilo 10. narozeniny. U toho nemohl chybět zástup talentovaných hereček. Jaké modely vynesly známé dámy nejen při této, ale i při jiných příležitostech?

Kouzlo minimalismu

Do pražských prostor Studia DVA zavítala herečka Ivana Chýlková (59) oblečená od hlavy až po paty v černé. Ač pro někoho celočerný look vyznívá smuteční náladou, v tomto případě zaváněl čirou noblesou. Poměrně minimalistický vzhled totiž herečka ozvláštnila důmyslnými doplňky v podobě výrazných zlatých náušnic, jež šly ruku v ruce s náhrdelníkem prostých linií, dominující byl však opulentní pásek. Ten nejen prokázal nevýslovnou stylistickou službu ve zvýraznění ženského pasu, ale i povýšil docela jednoduchý look na exkluzivní, a to bez příliš vynaloženého úsilí.

Jednoduchost bez příkras předvedla i moderátorka, herečka a pedagožka Michaela Dolinová (59). Ta prozářila prostor trendy saturovanou fuchsiovou, která se na ní vyjímala v podobě koktejlek kopírujících siluetu. Vizuální působivost jim značně dodal zajímavě řasený živůtek, který vznikl efektem hravého překřížení. Signální barvu navíc i obula. Lodičky v ostré špičce efektně protáhly její postavu. Drobné módní pochybení však nastalo ve výběru doplňků. Bývalá televizní persona TV Nova totiž doplnila jinak čistý look masivními hnědými hodinkami, které nezapadaly do celistvosti sofistikovaného vzhledu.

Záplava energie

Nejen na čisté linie, jednoduchost bez příkras by měly brát zřetel zralé ženy. Hrát jim do karet by měly především energické barvy po vzoru Michaely Dolinové, ale i herečky a zpěvačky Petry Černocké (73). Ta totiž zářila na charitativním koncertu Srdíčkové dny na pražském náměstí Míru ve svěží pomerančové.

Tóny oranžové budou navíc v nadcházející sezoně sehrávat důležitou roli, jak prozradila návrhářka a stylistka Kamila Vodochodská. Jaké další trendy budou kralovat podzimu? To se dozvíte ve videu:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videoredakce ženských webů

Kaskádové šaty na zpěvačce vynikly za doprovodu zlatých doplňků v podobě řetězu zdobícího její krk i sandálků s metalickým odleskem. Charakteristickou image nesmrtelné Saxany podtrhly extravagantní oranžovo-zelené dioptrické brýle.

Důraz na ženskost

Jak již bylo výše zmíněno, jedním ze základních stylistických triků, které prokážou nevýslovnou službu nositelkám, je důraz na ženský pas. Zvýraznit ho můžete opaskem po vzoru Ivany Chýlkové či zastrkáním horního oděvu do spodního podle Pavlíny Němcové (51). Ta asymetrický top zastrkala do kontrastních bílých palazzo kalhot, což jí opticky prodloužilo siluetu.

Stylový outfit za výhodnou cenu pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na to, jak to slušelo ostatním dámám ve společnosti, se podívejte do naší fotogalerie.

Autor: Žaneta Podlahová