Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Velký manuál podzimních bot: Které jsou podceňované? Tyhle by vám neměly chybět!

Video se připravuje ...
Trendy obuv na podzim: Klasické lodičky i extravagantní mokasíny
VIDEO: Videoredakce ženských webů
25. září 2023 | 06:00

Po detailním přehledu podzimních trendů vám přinášíme velký manuál pro výběr bot. Stylistka a renomovaná designérka Kamila Vodochodská nám tentokrát prozradila, které boty často chybí v botníku žen a které typy obstojí ve zkoušce času. Na co byste se při jejich koupi měla zaměřit?

S každou novou sezonou nepochybně přichází i zbrusu nové trendy. Vybírejte však nejen podle diktující módy, ale především s ohledem na pohodlí, praktičnost a flexibilní využití. Při koupi je vhodné zohlednit příležitost nošení, to, kam je nejvíce vynosíme, i stávající šatník, ke kterému budou zcela pasovat. Vyhněte se tak unáhleným nákupům a nepraktickým botám, ve kterých stěží ujdete pár kroků. Které tak budou sázkou na jistotu?

Obuv, kterou budete milovat

„Aby vám zůstaly boty v botníku po další sezony a abyste je milovala, mám dvě doporučení. Jedno jsou mokasíny, které se hodí jak k šatům, sukni, ke kostýmkům, tak i k lehce sportovní módě. A ta druhá obuv je kotníková, lehce rocková šněrovací bota, která se hodí jak do města, tak do přírody,“ sdělila Kamila Vodochodská a dále dodala, že právě mokasíny budou zároveň nepřehlédnutelným trendem sezony, který uvidíte zkrátka všude.

Vybírat můžete z minimalistických modelů čistých linií, z extravagantních s kovovými prvky, svůj look však můžete ozvláštnit i velmi sofistikovanými mokasínami na vyšším blokovém podpatku.

Chybějící základ botníku

„Po téměř dvaceti letech módních zkušeností s tím, co české ženy v botnících mají, nebo nemají, mohu konstatovat, že většinou chybí základ, a tím jsou černé pohodlné lodičky,“ nechala se slyšet stylistka.

Jak říká, letošní trendy přitom přímo vybízejí k tomu, vybrat si ty správné. Doslova nešlápnete vedle s klasickými lodičkami s ostrou špičkou na vysokém jehlovém podpatku či s lodičkami, jež mají posunutou linii podpatku s tím, že výška je mnohem příjemnější a pohodlnější. „Čím vyšší míra podpatku je, tím je samozřejmě vyšší míra zeštíhlení siluety,“ dodává Kamila a dále doplňuje: „Pro ty z vás, které si neumíte představit, že byste při svých každodenních aktivitách ťapkaly na podpatcích, ať už těch šesticentimetrových nebo nižších, je druhá varianta. Letos jsou trendy střevíčky. Já jsem vybrala ty, které jsou nejvýše v trendech, a to ty v metalickém odlesku, zdobené sponou a na kačenkovém podpatku – tedy velmi příjemném a chodivém – a s jemným detailem okolo nártu. Hodí se jak na společenské události, tak i ke střídmému sportovnímu looku,“ uzavírá návrhářka.

Trendy podzimní boty za skvělé ceny pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Jaké materiály, barvy a vzory budou hlavními tahouny ve světě obuvi? To a mnohem více se dozvíte v úvodním videu!

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová