Středa 11. září 2024
Svátek slaví Denisa, zítra Marie
Oblačno 19°C

Letní outfit podle Emily in Paris? Vsaďte na francouzský kýč!

16. srpna 2024 | 05:00

Také se vám stýskalo po ztřeštěné Američance, která se snaží prorazit v evropském městě lásky a romantiky? Nám taky! Emily je ale zpět a již od 15. srpna na streamovací platformě Netflix si můžete užít dramata zbrusu nové série. Protože kde se objeví tato milovnice módy a marketingu, tam je hotové pozdvižení! O módní pozdvižení v ulicích se můžete postarat i vy, pokud vsadíte na francouzskou estetiku podle slečny Cooper!

Dopaminový styl oblékání

Emily in Paris se těší neustálé oblibě i potom, co se druhá série potkala s valnou kritikou. Seriálu ale nelze upřít jediné, přináší totiž absolutní oddych od všedních strastí a všudypřítomné pestrobarevné outfity v dopaminovém stylu pozitivně brnkají na naši náladu. Ani nová série, první část dílů, vás neochudí o looky s wow efektem a nádechem typického francouzského kýče i přesto, že v ulicích srdce Paříže spíše potkáte Francouzsky s vytříbeným, leč minimalistickým stylem.

Ten pravdivý styl Francouzek

Typickým odrazem pařížské módy je coby obávaná a mrazivá šéfka Savoir Sylvie Grateau. Fiktivní postava v seriálu dostává hodnoty ikony stylu svým neutrálním nadčasovým šatníkem se závanem sexy šmrncu. Kupříkladu černé modely, jež v minulosti vynesla, totiž vždy ozvláštnila určitým výrazným kouskem, a tak i zdánlivě nudné oděvy získaly jistou exkluzivitu a originalitu. Dopustit nedá ani na hříšně hluboké výstřihy a i přesto nikdy nevypadá vulgárně.

Módní klišé

Ale zpět k naší hrdince, která má zcela odlišný styl oblékání. V naší galerii se podívejte na ukázky z nové série. Naleznete tam mimo jiné i svěží letní look opřený o francouzské prvky. Sestává totiž z topu se spadlými rameny, jež vyniká puntíkovým vzorem na modrém podkladu. Ten Emily doplnila o kraťasy v námořnické modři, ikonické mokasíny a šátek, který nesmí v tomto klišé stylu absolutně chybět.

Nákupní tipy: top Vivienne Westwood, 555 €; šortky Mango, 699 Kč; kabelka LORO ORO, 3090 Kč; mules baleríny Kazar, 2094 Kč; saténový šátek H&M, 239 Kč

Pokud vás spíše oslovují minimalističtější modely, vsaďte na jednobarevný top, místo naleštěných mokasín zvolte mules baleríny s otevřenou patou a look rozzařte jen za pomoci doplňků. Pravým luxusním šátkem z hedvábí a kvalitní koženou kabelkou.

Jak lze ještě šátek využít ve stylingu? Ty nejlepší triky naleznete ve videu:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub/Kristýna Juřicová

Stylový outfit za výhodnou cenu pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová