Úterý 10. září 2024
Svátek slaví Irma, zítra Denisa
Oblačno, déšť 20°C

(Ne)vkus českých celebrit: Kdo šlápl vedle s výběrem bot a kdo byl na jedničku?

13. srpna 2024 | 06:00

Minulý týden se nesl na vlně společenských událostí, na kterých předvedly celebrity tamní scény kousek ze svého stylu. Kdo se dostal do našeho hledáčku a kdo se tak zhostil těch nejlepších i nejhorších looků? Módní zúčtování právě začíná.

Na VLNĚ stylu

Dlouho očekávaný snímek režiséra Jiřího Mádla nesoucí název Vlny má za sebou pražskou premiéru, kterou si nenechala ujít řada známých osobností. Prostory Slovanského domu tak prozářily pompou červeného koberce, na kterém celebrity předvedly kousek ze svého stylu. Jednou z bezesporu nejlépe oblečených dam byla modelka Marie Danči, partnerka herce Vojtěcha Vodochodského. Zazářila ve skvostných šatech mini délky, kterou vyvažovaly dlouhé rukávy a absence výstřihu. Suploval ho totiž vysoký stojáček s vázankou na mašli. Model navržený Barborou Fialovou doplnila tenkými černými punčochovými kalhotami a podpatky s ostrou špičkou. Tyto módní atributy sehrály skvělou kontrastní roli a hravě tak doplnily romantický podtón šatů.

Bezchybný vzhled předvedla i herečka Tereza Ramba, jež šla podpořit svého dlouholetého kamaráda k jeho velkofilmu. Při této příležitosti na sebe oblékla na míru šitou míru z ateliéru anamé. Černé dlouhé večerní jí krásně prodloužily siluetu a to vzhledem k halter střihu šatů a hlubokému výstřihu.

Tentokrát to velmi lichotilo i pánům. Více informací se dočtete v našem článku níže:

Úchvatný korzet s výtkou

Další výraznou událostí byly 30. narozeniny televize Nova, která zároveň jako již tradičně představila novinky nadcházející podzimní sezony. Tu si nenechala ujít ani moderátorka Zorka Hejdová, která se zcela vyjímala ve zraky poutajícím korzetu z dílny Hany Valtové. A jak prozradila na svém Instagramu, bere ho všude, kde se alespoň trochu hodí. Oblékla ho totiž i na nedávný hudební festival Colours of Ostrava, kdy ho zkombinovala s vysokými kovbojkami a černými šortky. V této kombinaci krásně vynikl.

Na oslavy televize Nova ho zkombinovala v monochromatickém looku, tedy v outfitu založeném na jedné barvě. Nutno podotknout, že kalhoty do zvonu a k nim zvolené lodičky v ostré špičce zaváněly až přílišným retro nádechem. Široký střih elegantních palazzo kalhot s vysokým pasem a subtilnější pantofle na podpatku by stylisticky zafungovaly daleko lépe.

Na rozhovor se Zorkou Hejdovou se podívejte zde:

Video se připravuje ...
Zorka Hejdová - Nova • VIDEO: Kateřina Štichová, Daniel Kristl

Když obuv outfit degraduje

A právě zejména špatný výběr bot mají tu největší tendenci ponížit outfit v cuku letu. Nesprávné obutí zvolila i herečka a zpěvačka Eva Burešová. Ke krásným asymetrickým šatům totiž zvolila příliš robustní boty a navíc v bílé barvě, které se už tak obtížně kombinují. Mají totiž tendence zavánět laciným dojmem. Bílé tenisky jsou ale výjimkou potvrzující pravidlo.

I herečce Janě Švandové se výběr bot přílišně nevydařil. Ke svým oblíbeným, na dálku zářivým košilovým šatům v barvě pomeranče, zvolila baleríny v námořnické barvě doplněné oranžovou mašlí. Tento typ k šatům vyznívá usedlým dojmem, lichotou volbou by byly kupříkladu subtilní ploché sandálky metalických odlesků.

Usedlost i svěží trendy look

Moderátorce Veronice Petruchové však bohužel nevyšel celý look. Velmi půvabné dámě uškodily obstarožní usedlé šaty hodící se pro starší generaci žen a navíc pro úplně jinou příležitost. Letní party totiž přímo vybízí k různě barevným a originálním modelům. Ten zvolila kupříkladu herečka Veronika Lapková. Zcela se vyjímala ve žlutých šatech s leopardím vzorem, které zkombinovala s černými pantoflíčky a koženou minimalistickou kabelkou. Jak svěží, jak trendy!

Na modely z premiéry Vlny i tiskové konference televize Nova se podívejte do galerie.

Sháníte boty za výhodné ceny? Vyzkoušejte náš internetový srovnávač Zboží Dáma a ušetříte!

Autor: Žaneta Podlahová