Pondělí 16. září 2024
Svátek slaví Ludmila, zítra Naděžda
Zataženo, déšť 16°C

Neuvěříte, že návrhářka společenských šatů boduje i sportovními dresy: Běhá v nich naše krásná olympionička!

31. července 2024 | 06:00

Renomovaná návrhářka Zuzana Lešák Černá je známá pro svoje prudce elegantní kolekce společenských šatů, jež zdobí ty nejlukrativnější bály plesové sezony, ale i červené koberce nejrůznějších společenských událostí. Od pompy oslavných běhounů a tamních celebrit, se však na chvilku odklonila. Čelila totiž speciální výzvě, kdy ji oslovila ke spolupráci Tereza Petržilková, mnohonásobná mistryně v běhu na 400 metrů, která má letos na olympiádě svoji premiéru. Jak nám návrhářka prozradila, spolupráce pro ni byla zcela nevšedním zážitkem. Na co si při tvorbě dresů musela dát pozor a co mají tyto dvě úspěšné ženy společné?

Když sportovkyně miluje módu a návrhářka běh aneb Dokonalé spojení koníčků

Půvabná běžkyně Tereza Petržilková se objevila na svém posledním závodu před olympijskými hrami ve zraky poutajícím dresu, ve kterém se zcela odlišovala od ostatních atletek. A právě s tímto nápadem, tedy být originální a vynikat jedinečným modelem, oslovila známou návrhářku Zuzanu Lešák Černou. „Nesměle se mě zeptala, zda bych do toho šla, protože my sportovní věci vůbec neděláme. Ačkoliv děláme ready-to-wear, tak žádná sportovní sekce tam není. Každopádně těch dodavatelů máme spoustu, tak jsem říkala, že je to krásná výzva. Hlavně se mi na tom líbilo to, že já miluji sport, konkrétně běh. Běhám 4x týdně a nemohla bych bez toho žít. A v tu chvíli mi to přišlo úsměvné a hrozně krásné, že tvořím šaty, Terka běhá a má koníček módu a já mám koníček běh. Takže jsme to takhle krásně propojily,“ řekla o spolupráci známá návrhářka.

Jeden z návrhů dresů pro atletku Terezu Petržilkovou.

Příběh o talentované návrhářka naleznete v následujícím rozhovoru:

Video se připravuje ...
Medailonek módní návrhářky Zuzany Lešák Černé • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Nevšední zážitek při zkoušce modelů

Návrhářka kromě dresu s leopardím potiskem vytvořila pro atletku ještě dva. Jeden byl tematicky ušitý ve zlaté barvě a to pro Zlatou tretru, kam však bohužel Tereza nenastoupila kvůli nemoci. Třetí je ještě v procesu a to ve stylu glamour. A jak návrhářka prozradila, jejich zkoušení pro ni bylo zcela nevšedním zážitkem: „Musím říct, že jsem se hodně pobavila, když jsme ty dresy zkoušely. Extrémně mě pobavilo, jak v něm Terka začala startovat. Při zkoušce šatů se normálně stojí rovně, vzpřímeně a pak se vše odšpendlí, jakmile je vše zkontrolované. Ale v tomhle případě se Terka v dresech začala extrémně ohýbat, začala se připravovat na start, takže to byl pro mě nevšední zážitek, kdy tam najednou běhala a zkoušela, zda ji to někde neškrtí či netáhne,“ nechala se slyšet exkluzivně pro Blesk pro ženy Zuzana Lešák Černá.

V absolutním pohodlí

Sportovní dresy pro atletku se musí podrobit absolutnímu pohodlí. Při jejich tvorbě tak návrhářka musela dbát na to, aby byly příjemné samotné švy a aby látka byla dostatečně elastická i aerodynamická. „Vybraly jsme navíc materiál, který je s lesklým efektem, což znamená, že je opravdu hodně hladký a absolutně pohodlný,“ dodala o tvorbě dresů Zuzana Lešák Černá.

Atletka v soukromí

A jaká je nadějná olympionička v soukromí? „Terka má celkově ráda módu a chce být svým způsobem jiná. Navíc je to hrozná sympaťačka, se kterou se skvěle spolupracuje. Má skvělé nápady a líbí se mi, že ví, co chce. A závěrem ve třech slovech? Je cílevědomá, milá a vyrovnaná,“ říká o jedné z nejkrásnějších českých olympioniček Zuzana Lešák Černá.

Sportovní outfit za výhodnou cenu pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová