Pondělí 9. září 2024
Svátek slaví Daniela, zítra Irma
Polojasno 30°C

Móda z ulic: V jakých obchodech Češi utrácejí nejvíce? Tyhle značky se opakovaly!

Video se připravuje ...
Když ulice mluví: Kde nakupují Češi nejvíce?
VIDEO: Videoredakce ženských titulů
30. července 2024 | 05:09

Jakým obchodům dávají Češi přednost? Vedou klasické módní řetězce, drahé luxusní značky nebo výběrové sekáče pospolu s vintage módou? Na to jsme se zeptali v pražských ulicích.

Móda jako odraz naší osobnosti

Móda není jen o líbivém oblečení, které nás zkrášluje a odlišuje od ostatních. Je součástí etikety, společenského postavení, zároveň je mocným komunikačním nástrojem i součástí osobního stylu, jenž jde ruku v ruce s naším charakterem. Jaký styl se tedy pohybuje v pražských ulicích a vede rychlá móda nad tou udržitelnou?

Vintage móda & české značky jako výjimky potvrzující pravidlo

Našel se jen jeden z dotazových, který s oblibou nakupuje vintage módu ze second handů. „Jsou tam vlastně většinou takové jedinečné kousky, které člověk nikdy nenajde. A je to takový příjemnější pocit, že najdete nějaký klenot,“ nechal se slyšet mladý muž. Jinému jsou však sympatické především české značky jako je kupříkladu obuvnická česká firma Vasky. Dotazovaní mladí muži byli však výjimkami s tímto nákupním chováním a tedy svým stylem.

Rychlá móda

Ostatní dávají přednost běžným obchodům rychlé módy, ale i nákupům přes internet. Které obchody se často opakovaly? Jsou to i vaše oblíbené značky? To se dozvíte v anketě v úvodu článku.

Podívejte se na naši další anketu, kde se dozvíte, jaké letní destinace jsou těmi nejoblíbenějšími:

Sháníte modní kousky, ve kerých zazáříte? Vyzkoušejte náš internetový srovnávač Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová, Kateřina Menclová