Pondělí 9. září 2024
Svátek slaví Daniela, zítra Irma
Zataženo, déšť 20°C

Tereza Ramba v ultra letním trendu! Víme, kde seženete ty nejlepší kousky v citronové estetice

2. srpna 2024 | 06:00

Talentem obdařená herečka Tereza Ramba zcela zazářila na nedávném křtu knihy Zápisník nealkoholičky. Vyjímala se totiž v úchvatném letním trendu s citronovou estetikou, jenž patří k dopaminovému oblékání, pozitivně brnkající na naši náladu. Pakliže i vy toužíte po tomto optimistickém stylu, víme, kde koupíte ty nejlepší kousky, které vám rozradostní všední dny.

Trilogie z pera Michaely Duffkové

Do kin nedávno vzešel dlouho očekávaný snímek Zápisník alkoholičky, natočen dle knižní prvotiny z pera Michaely Duffkové. Spisovatelka původně začala psát stejnojmenný blog zhruba půl roku po zahájení protialkoholní léčby, který jí přinášel v terapii značnou úlevu. V roce 2021 následovalo pokračovaní nesoucí název Zápisník abstinentky, nyní Michaela křtila knihu třetí v řadě s názvem Zápisník nealkoholičky. Křest si nenechala ujít ani herečka a hlavní hrdinka filmu Tereza Ramba, která díl doplňující tuto trilogii pokřtila spolu s autorkou kafem.

Rozhovor s Michaelou Duffkovou: Dodnes se divím, že mě manžel neopustil, není to se mnou jednoduché, ani když jsem střízlivá

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

Podle Terezy Ramby

V prostorách pražské kavárny Kafe & Hrnky herečka zcela zazářila v letních šatech s citrony značky Lindex. Dominoval jim nejen zraky poutající motiv ovoce, ale i vzdušné dlouhé rukávy, maxi délka i zavazování na šňůrky. Tereza jej doplnila bílou kabelkou, a ačkoliv má tato barva kabelek tendenci zavánět jistou dávkou kýče, jež jde proti proudu vytříbeného vkusu, v kombinaci s šaty se žlutým motivem na bílém podkladu vyznívala svěžím dojmem.

Pakliže bílou použijeme v téměř celém outfitu, není prohřeškem kombinovat obdobnou barvu bot pospolu s kabelkami. Nechává totiž vzniknout mladistvému monochromatickému looku. Ne vždy ale takto stejná barva doplňků funguje.

Nákupní tipy: šaty Lindex, 1699 Kč; kabelka yrnche, 5900 Kč; pantofle Sergio Bardi, prodává CCC, 1299 Kč; přírodní krémový Multi-stick v broskovém odstínu, licirna.cz, 1090 Kč

Citrony, kam se podíváš

Citrusy, které se na herečce vyjímaly, jsou letošním letním hitem. Ačkoliv je tato sezona značně rozpolcená, kdy na jedné straně vládne tichý luxus a tedy čirý minimalismus, na straně druhé toužíme po zářivých barvách odkazující na dopaminové oblékání, které nám zlepšuje náladu.

Není tak divu, že tato estetika katapultovala do módních výšin. Mísí totiž nejen veselý optimismus, pocity štěstí, ale i prázdninovou italskou estetiku, která se stala na Instagramu zcela virální. A nemusíte být zrovna oblečeni komplet v citronech. Stačí vynést citrusové odstíny na šatech, sukních či topu.  

Další inspiraci této estetiky naleznete v naší galerii, kdy s tímto motivem najdete i doplňky do domácnosti, které vám prostor zcela rozzáří.

Sháníte letní šaty za výhodné ceny? Vyzkoušejte náš internetový srovnávač Zboží Dáma a ušetříte!

Autor: Žaneta Podlahová