Neděle 8. září 2024
Svátek slaví Mariana, zítra Daniela
Polojasno 29°C

Když podprsenka překáží: Tejpovací pásky na prsa jsou řešením nejen nevzhledných ramínek!

Video se připravuje ...
Když je podprsenka na škodu: Vyzkoušejte trendy tejpování!
VIDEO: Videoredakce ženských titulů
27. července 2024 | 05:00

Ráda byste si oblékla šaty či top, ale zavrhla jste je už v prvních několika sekundách vzhledem k tomu, že jejich střih by nevzhledně odhaloval ramínka od podprsenky, ba dokonce její převážnou část? Tomuto pocitu marnotratnosti už propadat nemusíte. Existuje totiž geniální náhrada podprsenky, kterou si doslova zamilujete. O čem, že tu vedeme řeč?

O neviditelné podprsence touží mnoho žen. Obzvlášť tehdy, kdy váháme nad vysněným modelem vzhledem k tomu, že jeho střih nedovolí nošení klasické podprsenky. Ačkoliv se nabízí možnosti jako krytky na bradavky či samodržící podprsenka, jsou to přeci jen alternativy pro malá poprsí, která si nežádají kýženou podporu. Jak tedy efektivně nahradit podprsenku pro veškerá poprsí? Speciální tejpovací páska je naší odpovědí!

Celosvětově populární metoda

S tejpovací páskou však vyvěrá na povrch nespočet otázek. Jestli je opravdu vhodná pro všechna poprsí, jak ji správně aplikovat nebo zda se od jejího odstranění neporaníme. Nejen na to nám odpověděla Markéta Ježková, distributorka tejpů CureTape® a CureTape Beauty® pro Českou a Slovenskou republiku, která této metodě zcela propadla. A jak sama říká, tejpování prsou, které je aktuálně celosvětově populární metodou, je ve své podstatě velice jednoduché a není třeba se z něj obávat. Prvotním základem úspěchu je však nákup té správné pásky.

Není páska jako páska

Na co tedy brát zřetel při jejím nákupu? „K tejpování dekoltu opravdu používáme pouze pásku, která je určená na tejpování dekoltu a na tejpování poprsí. Opakuju to často a myslím, že to je velmi důležité. Páska nebo tejpovací kineziologická páska určená na tělo, na prsa absolutně v žádném případě nepatří. Ten důvod je jednoduchý. Protože představte si, jaký typ tejpu si lepíte na koleno nebo na kotník, opravdu takový tejp na citlivou pokožku dekoltu, například i bradavek, skutečně nepatří a mohly byste si ublížit. Takže opravdu volit pásku, která je k tomuto účelu určená,“ vysvětlila Markéta Ježková.

Tejpy pro citlivou pokožku

Ideální páskou je tak kupříkladu BoobTape No.1, jež pořídíte na beautytape.cz. Vyniká svým bavlněným prodyšným charakterem, navíc disponuje hypoalergenním akrylovým lepidlem, který je šetrný k citlivé pokožce. Pásku navíc můžete nosit i při sprchování nebo plavání vzhledem k tomu, že je voděodolná.

Správná aplikace

Základem úspěchu při nošení tejpovací pásky je nejen její vhodný výběr, nepochybně ale i dodržení speciálního postupu, abychom dosáhly žádoucího efektu. Tedy poprsí nadzvednout a ideálně přiblížit k sobě. „Není to vůbec složité, ale z vlastní zkušenosti to vyžaduje trochu cviku, takže doporučuju si třeba před důležitou akcí dát opravdu čas a nehonit tejpování dekoltu, obzvlášť pokud to děláte poprvé, na poslední chvíli, ale dát si prostor a ten efekt si vyzkoušet. Protože samozřejmě i u tejpování dekoltu platí, že ano, existují určité obecné návody, kam co nalepit, jak moc to natáhnout, ale každá máme samozřejmě poprsí jinak velké, jinak široké, vypadá úplně jinak, takže chce to trochu cviku,“ vysvětluje o aplikaci Markéta Ježková.

Jak tedy postupovat? Předtím, než se dáte do samotného lepení, se ujistěte, že je vaše pokožka čistá a bez mastnoty, aby páska měla dokonalé podmínky pro přilnavost. Poté naměřte potřebnou délku a pásku nastříhejte. Zaoblete okraje tejpu, abyste zabránily odlepování konců, a následně už si můžete vyhrát se samotným nalepením. Dejte však pozor na její přílišné natahování, aby se vám nevytvořily modřiny. Po aplikaci pásku důkladně uhlaďte po celé délce, aby se aktivovala lepicí vrstva.

Pro více detailů nejen o aplikaci se podívejte v úvodním rozhovoru!

Tejpovací pomůcky za výhodné ceny najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová