Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Holky rozdílných postav zkouší v kabinkách: Jaké letní novinky sluší velikosti XL a S?

9. června 2023 | 06:00

Kristina a Žaneta. Dvě ženy, dva naprosté protipóly, co se tělesných proporcí týče. Jinak táhnou za jeden provaz vzhledem k velkému přátelství. Spojuje je však nejen ono přátelství, ale i projekt s názvem Z Kabinky (@zkabinky) na sociální platformě Instagram, v němž ukazují oblečení z nových kolekcí bez příkras. Na jaké novinky se zaměřily tentokrát?

Kristina a Žaneta se poznaly v jednom lifestylovém on-line magazínu, kde rychle zjistily, že pouhé kolegyně z nich nezůstanou. A blízký vztah se nerozpadl ani po změně práce. Ba naopak, přemýšlely, jaký společný projekt vymyslet. V tom momentě si vzpomněly na prvotní focení oblečení na svých S vs. XL postavách. Koupily si totiž totožné letní žluté šaty, ty si oblékly ve stejný den bez domluvy. A tak se podílely na článku, kde ukázaly, jak sluší rozdílným tělesným proporcím. Po jeho vydání se strhla diskuse čtenářek, které se s ženami ztotožňovaly, na druhou stranu ale také hodnotily, komu to tak sluší více. A tak autorky pochopily, že je to něco, co u nás v Česku chybí, a že je to formát, který ostatní ženy evidentně baví…

O pár let později se pouhá myšlenka zrealizovala v instagramový účet Z Kabinky. Název vypovídá nejen o hlavním gró projektu – zkoušení oblečení z nových kolekcí v kabinkách – ale i o jménech jeho zakladatelek. Počáteční písmena (bez diakritiky) v názvu pramení z jejich křestních jmen. Tedy Z (Žaneta) Kabinky (Kristina). Je tomu tak přizpůsobeno i logo doplněné o dekor v podobě ramínek na oděvy.

Instagramový účet má poukázat nejen na pouhou myšlenku, komu daný oděv sluší více, ale také na to, jak se v daných kusech oblečení holky Z Kabinky cítí. A především – projekt je založen na realitě z kabinek, bez filtrů, na základě toho, co jim na ramínku padne do oka, bez závislosti na tom, jak by to mohlo slušet té druhé. A tak leckdy vzniknou i nelichotivé modely, kterým se společně vždy zasmějí.

Které šaty sluší štíhlým ženám i boubelkám? Na to se podívejte v Souboji velikostí S vs. XL: 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

Letní trendy 2023

A na jaké novinky se zaměřily tentokrát? Na trendy, které ovládnou léto, ale i na nadčasovou klasiku – tedy na košilové šaty, nesmrtelné bretaňské proužky i snovou, tolik něžnou a romantickou madeiru, která k letní sezoně neodmyslitelně patří. A jaké trendy jsou letos ultra cool? Jednoznačně úpletové šaty kopírující ženské křivky, třpytivý štras, průhledné materiály, ale i 3D květiny a opulentní volány. Ty dekorují zejména topy a šaty, jež evokují slavnostní náladu.

Něžné a tolik efektní atributy si oblíbila především Žaneta: „Z letních novinek mě zaujaly zejména šaty v saturované purpurové barvě, které disponovaly překříženými tenkými ramínky na zádech a plisovanou texturou. Uchvátily mě na první dobrou právě onou působivou barvou, ale i volánky podél vnějších horních lemů. Přímo vybízely k nákupu na slavnostní příležitosti, jako jsou letní párty, ale i svatby. A že jich mám letos požehnaně! Kdyby neměly tolik hluboký výstřih a ramínka by byla posuvná, odcházely by z obchodu se mnou."

A jaký letní atribut oslovil Kristinu?

Zaujaly ji maxi šaty v prádlovém stylu à la slip dress, které ji mile překvapily: „Tento typ šatů úspěšně obcházím od doby, co začaly být trendy, hlavně proto, že většina z nich bývá z lesklého materiálu a v něm se se svými křivkami necítím dobře. Druhá věc je, že nedávají podporu poprsí a já nemám ráda ňadra na volno, není mi to příjemné. Tyhle šaty z Manga jsou ale z jiného, o dost příjemnějšího materiálu a nevypadají tolik jako noční košile, což se mi líbilo. Zároveň všechno krásně obepnuly a udržely na místě, včetně horní krajky. Cítila jsem se v nich neskutečně sexy, a že byly vidět všechny faldíky na těle, mi vůbec nevadilo.“

Extravagance na maximum

Ženy výrazných křivek mají tendence se halit do neforemných oděvů a nevýrazné palety barev. Kristina však dokazuje, že barev se není třeba bát, stejně tak leckdy vykročit ze svého komfortu a užít si extravaganci naplno. Alespoň v rámci speciálních příležitostí, jako jsou koncerty či jiné společenské události, jak se nechala slyšet. A dodala další své tipy, na jaké letní novinky se zaměřit: „Letošní letní kolekce mě úplně uchvátily množstvím průhledných materiálů, kamínků a také háčkovaných modelů. Líbí se mi třpytivé věci a barvičky, takže se tuto sezonu tetelím blahem. Neskutečně mě baví možnosti šatů ze síťoviny a spodničky, v tom bych mohla být celé léto. Háčkované šaty s velkými očky několika barev jsem si také pořídila na koncert Harryho Stylese. Není totiž nad to, si na určité příležitosti užít maličko extravagance, a letošní nabídka obchodů je nabízí v enormním množství.“

Trendy outfit pro všechny typy postav pořídíte za nejvýhodnější cenu na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na novinky z kabinek se podívejte do naší fotogalerie.

Autor: Žaneta Podlahová