Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nadčasové boty podle Evy Pavlové: Které sluší všem bez ohledu na věk?

10. června 2023 | 06:00

Obuv je často podceňovaným doplňkem, který dokáže ve vteřině změnit celý dojem looku. S jakými však doslova nešlápnete vedle? Tyto, které se nevyhýbají ani botníku první dámy Evy Pavlové, nepodléhají věku, tělesným proporcím a v převážné většině ani počasí. Unosíte je totiž vyjma tuhé zimy s metrem sněhu po zbytek roku.

Nálepka puncu elegance

Eva Pavlová se nedávno ukázala v docela jiném módním světle, avšak neuhnula ze svého elegantního stylu. Na cestě do Rakouska, kam doprovázela svého chotě Petra Pavla při příležitosti dvoudenní státní návštěvy, se totiž předvedla v mladistvém, tolik svěžím looku. K tomu jí dopomohly světlé tóny na topu a bílé mokasíny, které zkombinovala s blankytně modrými kalhotami v 7/8 délce a s dvouřadým blazerem. A ano, mokasíny jsou to, oč tu běží.

Tyto sofistikované boty mají totiž privilegovanou schopnost dodat do každého outfitu atypicky naleštěný vzhled. Navíc vzhledem k absenci podpatku jsou navýsost pohodlné, a tak není divu, že dostaly nálepku oblíbenosti. Ploché boty, které si oblíbila nejen první dáma, ale také nespočet módních influencerek, se dostaly do čela trendů vzhledem k několika svěžím iteracím. Jedná se zejména o robustní zvýšenou podrážku, která se těší oblibě především u mladé generace, ale i o dekor blyštivých přezek, které se vyjímaly i na bílé obuvi Evy Pavlové.

Tip na video: Se kterými kabelkami sklidila Eva Pavlová ovace a kdy uhnula ze svého stylu? 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Módní tah: Fígl v prodloužení siluety

Častokrát na první dámě vidíme velmi decentní, tělové boty v ostré špičce. Ať zvolíte ty na podpatku, ty na velmi nízkém blokovém podpatku nebo ty v podobě balerínek, pudrový, béžový tón i špička sehrají důležitou roli v optickém klamu. Tedy v prodloužení siluety. Proto jsou často k vidění i u princezny Kate. Navíc vzhledem k svému minimalistickému a nadčasovému designu vám vydrží roky a budou se hodit téměř ke všemu.

Nepřekonatelné

Ano. Tak by se daly jedním slovem popsat bílé tenisky, které se staly především v létě nejvíce vyhledávanou obuví. S šaty totiž tvoří doslova dokonalou symbiózu, můžete je však nosit i s kalhotami a sakem po vzoru Evy Pavlové. Jejich světlá barva a čistý design hrají do karet snadné kombinovatelnosti, a tedy naprosté nepostradatelnosti. Pokud tak zainvestujete do opravdu kvalitního páru bílých tenisek, investice se vám mnohonásobně zúročí!

Nepodceňujte výběr kvalitní obuvi. Velký výběr za skvělé ceny najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na nadčasové boty v botníku Evy Pavlové, ale i na její elegantní styl se podívejte ve fotogalerii.

Autor: Žaneta Podlahová